21.11.2023

Jedenáctidenní pauza u konce, Kobra vyzve doma Písek

Vít Trubička

Dlouhé čekání způsobené i odložením domácího klání s Benátkami nad Jizerou je pryč. Braničtí vyjedou k dalšímu duelu, a to tentokrát proti jihočeskému Písku, který se nachází ve spodnějších patrech tabulky. Podaří se Kobře navázat na předchozí zápasy a protáhne svou vítěznou sérii?

V tomto kole vyzvou Pražané tým, kterému mají co vracet. Do města na řece Otavě se sjeli už k druhému kolu letošního ročníku a jenž Písek zvládl o malý kousíček lépe. Podařilo se mu totiž zvítězit 4:3 v prodloužení.

Písečtí Králové ovšem od té doby dokázali uzmout vítězství pouze ve dvou zápasech. Nedlouho po utkání s Kobrou vyřídili ve venkovní přestřelce Ústecký Slovan 5:4. První listopadový den pak doma porazili 6:3 Cheb. Jediný další bod si Jihočeši připsali po prohře v samostatných nájezdech s Hronovem. Písku tedy nyní patří třináctá příčka s dvanácti body na kontě.

Tahounem písecké ofenzivy je forvard Tomáš Rousek, který posbíral patnáct kanadských bodů za sedm gólů a osm asistencí. V počtu přihrávek jej ale předehnal Lukáš Volf, který asistoval na gól v deseti případech, což doplnil čtyřmi góly. V brankovišti Králů se nejčastěji objevoval Richard Kříž (11 záp., prům. 3,32).

Kobře se před delší přestávkou poměrně dařilo. V posledních pěti zápasech ztratila jen jediný bod za výhru v prodloužení nad Řisuty. Díky tomu opustila nejspodnější tabulková patra a momentálně se vydrápala na osmou příčku, zaručující postup do play-off. K tomu Pražanům stačilo vybojovat osmnáct bodů-.

Na straně Kobry je nejproduktivnějším hráčem Tomáš Šťastný, který se na čele drží díky 22 kanadským bodům za osm gólů a čtrnáct nahrávek. V těsném závěsu se za ním drží Kamil Bříška s 21 body, složenými z dvanácti tref a devíti asistencí. Opomenout nelze ani devatenáctibodového Filipa Vlčka, pro něhož bude nadcházejí duel jistě zajímavý vzhledem k píseckému původu. Branku Kobry pak nejvíce hájil Matyáš Ondrík, a to už v jedenácti duelech s gólovým průměrem 4,02.

Zvládne Kobra vrátit Písku úvodní vzájemnou prohru a podaří se jí radovat z vítězství už pošesté v řadě? Duel na branickém zimním stadionu bude zahájen tradičně v 18 hodin. Připraven bude též tradičně videopřenos na Czechicehockey.tv nebo textový přenos na Onlajny.com.

související články


partneři klubu