05.12.2017

Vstoupí Kobra do druhé poloviny soutěže vítězně? V cestě jí stojí lídr ze Sokolova

Vít Trubička

Po prohraném utkání proti Dvoru Králové čeká na Pražany reparát. Na jejich led se vydá tým ze Sokolova, který je v ohromné formě. I díky posilám z nedalekých prvoligových Karlových Varů prohrál od porážky s Kobrou jediné utkání - s letňanskými Letci. To ukazuje na nezdolnost pražských celků ve vzájemných zápasech, proto má Kobra velkou šanci na výhru i pro tentokrát. Utkání začíná v 18 hodin.

Pro Sokolovské nastalo skvělé období

Loňský bojovník o záchranu v druhé lize, který se udržel jen díky odchodu Klášterce nad Ohří, předčil výrazně všechna očekávání a drží se na prvním místě tabulky. Na jablonecké Vlky má jednobodový náskok, ačkoliv ti mají zápas k dobru. Své soupeře Baník drtí velmi vysokými výhrami, o čemž by mohl vyprávět i zmíněný Jablonec. Paradoxně poslední zápas s Kobrou, která jej ovládla výsledkem 8:2, ukončil nepříliš pozitivní úvodní sérii a nastartoval novou, která se táhla celým listopadem. Z deseti zápasů v ní Sokolov padl pouze jedinkrát.

Posledních 5 kol z pohledu Sokolova

  • Jablonec n. N. – Sokolov 4:7
  • Sokolov – Most 7:2
  • Sokolov – Letňany 1:3
  • Sokolov – Dvůr Králové n. L. 4:1
  • Bílina – Sokolov 5:8

Ofenzivě Sokolova vládne Kuběna, branku hájí Fečo

Nejproduktivnějším hráčem Baníku je Pavel Kuběna. K tomuto postavení mu stačily čtyři gólové trefy a osmnáct asistencí. Patří mu rovněž první místo v žebříčku nejlepších nahrávačů svého týmu. Střelecky jej však mnoho hráčů překonalo. První místo patří Davidu Hruškovi. Dlouholetý hráč nedaleké karlovarské Energie poslal puk za záda brankářů soupeřů hned dvanáctkrát, k čemuž přidal sedm asistencí. Na hranici deseti gólových tref se dostal i Martin Trapl. Tu doplnil šesticí gólových nahrávek. V brance Sokolova se převážně objevuje David Fečo, hájil ji čtrnáctkrát. Devětkrát za něj alternoval Petr Hruška.

Kobra přerušila úspěšnou sérii

Pražané po slabším vstupu do sezóny prožili dvě vlny několika výher v řadě. Ta první čítala čtyři soutěžní utkání, druhá tři. Po jejím přerušení, za což mohlo domácí utkání proti Řisutům, přišla jedna další výhra v Bílině, na kterou okamžitě následovala vyšší domácí prohra proti dalšímu týmu ze spodní části tabulky, Dvoru Králové nad Labem. Přesto se nadále drží na čtvrtém místě s 35 body v tabulce. Právě na Sokolov však ztrácí devět bodů, ovšem Baník odehrál o jeden zápas navíc.

Posledních 5 kol z pohledu Kobry

  • Kobra – Dvůr Králové 1:5
  • Bílina – Kobra 5:7
  • Kobra – Řisuty 4:5 sn.
  • Děčín – Kobra 2:5
  • Kobra – Trutnov 5:2

Kobří ofenzivě kraluje Jedlička, gólmani mají vyrovnanou bilanci

S vyrovnanou bilancí čtrnácti gólů a čtrnácti asistencí se drží na prvním místě kanadského bodování Kobry její dlouholetý hráč Jakub Jedlička. Patří mu i koruna pro nejlepšího střelce svého týmu. O post nejlepšího nahrávače se Jedlička dělí s Martinem Čurdou. Odchovanec Kladna však přidal ke svým čtrnácti asistencím pouze sedm gólových tref. Hranici deseti gólů atakoval jediný další hráč Kobry, obránce Dominik Šteiner, který zároveň dvakrát asistoval. Deset a více asistencí mají dva další hráči Branických, Dominik Novák a Filip Hlinka. První zmiňovaný má bilanci sedmi gólů a dvanácti asistencí, druhý osm gólů a deset asistencí.

V brankovišti se oba gólmani střídají pravidelně. Jedenáct startů má na svém kontě Pavel Bílek. Jeho gólový průměr v nich je roven 3,63 inkasovaných gólů na zápas. O jedno utkání méně odchytal Václav Mouček. Ten za svá záda propustil průměrně 3,73 gólů na zápas.

Předchozí vzájemné zápasy této sezóny

13.9., 1. kolo: HC Kobra Praha – HC Baník Sokolov 5:6 pp.
Branky a nahrávky: 17. Matějček (Tuma), 18. Šteiner (Novák, Kellner), 24. Hlinka (Vacek), 40. Čurda (Ryzák, Jedlička), 60. Semrád (Čurda, Antončík) – 5. Osmík (Zadražil), 16. Šmejc (Hruška D.), 17. Rohan (Kuběna), 25. Osmík (Hohl, Strunz), 30. Hruška D. (Přindiš), 63. Osmík (Zadražil).

25.10., 12. kolo: HC Baník Sokolov – HC Kobra Praha 2:8
Branky a nahrávky: 15. Harkabus (Osmík, Zadražil), 30. Zadražil (Osmík) – 7. Šteiner (Ryzák), 22. Skočovský (Matějček), 24. Antončík (Novák), 33. Antončík (J.Verbík, Hlinka), 43. Kellner (Čurda, Matějček), 54. Doležal, 58. Šteiner, 59. Tuma (Antončík, Matějček).

související články


partneři klubu