24.11.2023

Domácí série je u konce. Kobra tentokrát míří do Vrchlabí

Vít Trubička

Braničtí se po delší době vydají na kluziště soupeře. Vyjedou do podhůří Krkonoš, kde sehrají klání s domácím Stadionem Vrchlabí. Právě to je tabulkovým sousedem Kobry, avšak na svém kontě má o šest bodů více. Podaří se Kobře napravit domácí nezdar s Pískem a vrátit se na vítěznou vlnu?

Pražané v tomto utkání vyzvou soupeře, který střídá výhry a prohry takřka symetricky. V posledních pěti zápasech bralo Vrchlabí dvě výhry, v obou případech na domácím ledě. Poprvé ve východočeském derby s Hronovem, následně porazili kralupské vydry. Doma naopak nestačili na Tábor a soupeři podlehli i v obou venkovních zápasech v Chomutově a v Příbrami.

Vrchlabským útočným statistikám vévodí dlouholetý hráč východočeského Stadionu Patrik Urban, který posbíral 21 kanadských bodů díky osmi gólovým trefám a třinácti asistencím. Díky tomu je na čele tabulky střelců i tabulky asistencí. Brankoviště Vrchlabí povětšinou hájí Denis Vacek (11 zápasů, průměr 2,39), jemuž sekunduje Jakub Červinka. Ten nastoupil do šesti utkání a jeho průměr obdržených branek se dostal na 3,58.

První vzájemný zápas Kobry s Vrchlabím přinesl poměrně výraznou přestřelku. Braničtí do tohoto utkání vstoupili víc než dobře, už po první třetině vedli 2:0 po dvou trefách Kamila Bříšky. Pak ale nastal vrchlabský obrat na 6:2. Ten hráči Kobry ještě v závěru zmírnili na konečných 4:6 zásluhou Dominika Šteinera a Tomáše Šťastného. Samotné utkání navíc bylo poměrně dramatické, i co se fyzických soubojů týče, padly navíc hned tři tresty do konce utkání. Z toho dva na straně Kobry a jeden vrchlabský.

Branickým se v poslední době poměrně dařilo, v pěti zápasech v řadě dokázali zvítězit. S prázdnou ze zápasu s Kobrou odešli Cheb, Hronov, Most a Ústí nad Labem, Řisuty posléze vyválčily bod. Pouze v posledním kole zvládl na ledě Kobry uspět Písek, který si odvezl vítězství 6:3.

Na čele branického bodování je Tomáš Šťastný, který posbíral 24 kanadských bodů. Ty rozdělil mezi devět gólových tref a patnáct asistencí. V počtu vstřelených gólů ho ovšem předskočili Kamil Bříška s dvanácti góly a Filip Vlček s deseti přesnými zásahy. V brankovišti toho nejvíce strávil Matyáš Ondrík, který zasáhl už do dvanácti zápasů, a to s průměrem 4,16.

Zvládne Kobra vrátit Vrchlabí úvodní prohru a sama se vrátit na vítěznou vlnu? Zápas na ledě vrchlabského zimního stadionu začne v osmnáct hodin. K dispozici bude přímý přenos na platformě Czechicehockey.tv či textový přenos na Onlajny.com.

související články


partneři klubu