28.11.2023

Kobru čeká velká zkouška, vyjede na led silného Tábora

Martina Nová

V rámci 19. kola 2. ligy skupiny Západ se branická Kobra představí na ledě aktuálně třetího Tábora. První vzájemné klání nabídlo napínavou bitvu, která však v hlavním městě skončila vítězstvím pro Jihočechy. Povede se Pražanům oplatit říjnovou porážku? Utkání startuje ve středu 29.11. v 18 hodin.

Před středeční bitvou v Táboře obsazuje Kobra 8., tedy postupové místo do play-off skupiny Západ. A to i přesto, že má nejméně odehraných zápasů ze všech mužstev, konkrétně 15. Na 7. Vrchlabí ztrácí 3 body, navíc má o 2 zápasy k dobru. Tábor se nachází v horních patrech tabulky, na 3. pozici ztrácí jediný bod na druhý Chomutov a 8 bodů na první Příbram, jež má o zápas víc.

Ve 4. kole aktuálního ročníku se střetli Pražané s kohouty na vlastním ledě a byla to nervydrásající podívaná. Kobra v polovině zápasu ztrácela na soupeře vysoko 1:5, jenže utkání nevzdala a povedlo se jí snížit manko na jedinou branku, vyrovnat do konce základní hrací doby už ale nezvládla. Přestože svěřenci Miloslava Šeby věděli, že proti Táboru to bude těžké, konečný výsledek je hodně mrzel.

„My jsme zápas rozehráli poměrně dobře, až na tu chybu, ze které přišel gól. Ve druhé třetině zvýšili (Táborští) tlak a náš gólman byl často v situaci 2 na 1. Ve třetí třetině jsme se zlepšili a nakonec je výsledek jen o gól, ale chtěli jsme závěrečnou powerplay lépe sehrát. Měli jsme šanci trefit prázdnou bránu a nedali jsme branku. Nedá se říct, že jsme jednoznačně ztratili body, ale věřili jsme, že bychom tu remízu dokázali utáhnout,“ hodnotil tehdy zápas trenér Šeba.

To, že Jihočeši budou těžký soupeř, naznačují i jejich poslední odehrané duely. V rámci posledního kola sice padli v Chebu fotbalovým výsledkem 0:1, ale mezi jejich skalpy patří jak druhé mužstvo z Chomutova, tak vedoucí Příbram. Na výročí Sametové revoluce na svém ledě vyzvali Táborští Děčín a svým fanouškům nadělili dárek v podobě vítězství 8:3, jedná se poslední výhru kohoutů.

Nejlepším hráčem z pohledu kanadského bodování středečního soka je jednoznačně Jakub Matušík, který díky 12 gólům a 12 asistencím je nejlepším střelcem, nahrávačem i drží nejvyšší počet kanadských bodů v mužstvu. Na druhé příčce je Ondřej Šulek, který má pouze o 2 góly méně, o post prvního nahrávače se tak dělí s kolegou Matušíkem. Jasnou jedničkou v brankovišti je David Gába, který odchytal 15 utkání a má úspěšnost zákroků lehce pod 93 % s průměrem 1,8 branky na zápas.

související články


partneři klubu