01.12.2023

Derby na Kobře! V sobotu hostíme Letňany

Martina Nová

V sobotu 2. prosince od 18 hodin se na branickém ledě představí Letci z Letňan a sehrají s Kobrou druhé derby sezóny. V tom prvním jasně dominoval soupeř, nicméně od té doby uplynulo mnoho času a naši hokejisté se z nejistého úvodu sezóny oklepali. Podaří se jim uhájit domácí kluziště? Přijďte fandit.

Letci v posledních kolech střídají výhry s porážkami. Daří se jim proti slabším soupeřům jako je Ústí nad Labem nebo Wikov Hronov, proti soupeřům o postup do 1. ligy už tak jistí nejsou. Letňany aktuálně obsazují čtvrté místo v tabulce skupiny Západ a během listopadu svedly boj s celou první trojkou. Na vedoucí Příbram ani druhý Chomutov nevyzrály, naopak třetí Tábor dokázali pokořit.

Co se týče hráčských statistik, tak kanadské bodování Letňan vede Petr Poppel, který nastoupil do 18 utkání, v nichž přispěl 12 góly a 10 přihrávkami. Zároveň jde o nejlepšího střelce Letňan. Nejvíce asistencí na kontě má Jakub Sklenář, s hodnocením 6+15 je pouze o bod druhým nejproduktivnějším hráčem svého celku.

Kobra do utkání nebude vstupovat v nejlepším rozpoložení. V rámci posledního kola se představila v Táboře, kde schytala prohru 1:6. Navíc v prvním vzájemném zápase proti pražskému sokovi zakusila debakl 1:9. Naopak Letci ve středu slavili tříbodové vítězství, z ledu Ústí nad Labem si přivezli vítězství 5:2. Uvidíme, jak se se situací domácí hokejisté vypořádají a jestli najdou recept na konkurenta ze severu hlavního města.

související články


partneři klubu