08.12.2023

Kobra startuje dlouhou venkovní sérii. Míří na sever do Děčína

Vít Trubička

Braničtí zahajují hned pětizápasové venkovní tažení. Na jeho startu vyráží do severočeského Děčína, který zatím zažívá jednu z nejlepších sezon za poslední dobu. Kobra mu navíc má z úvodního souboje co vracet. Podaří se jí vstoupit do této dlouhé sérii úspěšně?

Děčínští medvědi momentálně v tabulce drží čtvrtou příčku za silnou čtveřicí Příbram, Tábor, Chomutov. Tito ale mají poměrně slibný odstup, v případě třetích Pirátů činí osm bodů. Severočechům se tak doposud povedlo vybojovat bodů čtyřicet a drží si tak těsný náskok nad pátými Letňany.

V poslední době ovšem Děčín bodu trochu více ztrácí. Bylo tomu tak i v posledním kole, v němž přivítal doma Benátky. Středočeši už v jednu chvíli vedli 6:0, avšak domácí tým se dokázal vzchopit a nakonec soupeři podlehl jen těsně 5:7. Předtím Děčínští podlehli v prodloužení Příbrami a venku porazili 2:1 Kralupy.

Střelecky na děčínské straně úspěšný Tomáš Nezbeda, který nasbíral už dvacet vstřelených branek, jež doplnil šestnácti asistencemi. Nejlepším nahrávačem je ovšem zkušený Tomáš Faigl hned s 28 gólovými přihrávkami. Mezi třemi tyčemi se pak střídají Michael Petrásek (13 zápasů, průměr 3,63) a Lukáš Lavinger (10 utkání s průměrem 3,35). Jen jednou za ně zaskočil Ondřej Skokan s průměrem obdržených branek 1,54.

Předchozí vzájemný duel zvládli o poznání lépe Severočeši, kteří na Braníku uzmuli vítězství 7:3. Kobře se jednou povedlo dotáhnout ztrátu skóre, napodruhé se přiblížit na rozdíl jediné branky, avšak Děčín zaútočil v poslední třetině a třemi rychlými góly Faigla, Jursy a Nezbedy definitivně pojistil svou výhru.

Posledních pět klání z pohledu Kobry přineslo tři výhry a dvě prohry. Braničtí začali venku ve Vrchlabí, kde zvítězili 3:2, pak podlehli Táboru 1:6 na jeho ledě. Zbylé tři duely odehráli doma a nejprve dvakrát vyhráli nad Letňany a Benátkami nad Jizerou, v posledním sehraném klání však soupeři podlehli. Tři body si odvezla domů Příbram a to díky výsledku 6:2. Kobře i díky tomu v tabulce patří osmá příčka.

Na čele branického bodování se už delší dobu drží Tomáš Šťastný, a to díky jedenácti trefám a 21 asistencím. Post nejlepšího střelce však patří hned dvěma hráčům se čtrnácti přesnými trefami. Jedná se o Filipa Vlčka, který je doplnil třinácti asistencemi, a Kamila Bříšku, jehož počet nahrávek činí dvanáct. Jedničkou Kobry je Matyáš Ondrík, jenž zasáhl už do sedmácti zápasů s gólovým průměrem 4,14. Záda mu momentálně kryje dvojice juniorů Josef Simon (2 záp., prům. 4,74) a Jiří Tesař, který ještě do zápasů nezasáhl.

Podaří se Kobře odstartovat tuto dlouhou sérii venkovních duelů vítězně? Zápas na děčínském zimním stadionu začíná v 18 hodin, připraven bude i živý přenos na Czechicehockey.tv a v textové podobě na Onlajny.com

související články


partneři klubu