11.12.2023

Kobra míří do Kralup. Podaří se jí vrátit na vítěznou vlnu?

Vít Trubička

Venkovní tažení Branických pokračuje zápasem na ledě nedalekých Kralup. Ty jsou momentálně na jedenácté příčce a v poslední době nejsou zrovna ve výsledkové formě. Podaří se naopak Kobře po dvou zaváháních konečně uzmout vítězství?

Tentokrát Kobra nastoupí v odloženém utkání proti celku, se kterým se naposledy utkala v sezoně 1999/2000. V obou tehdejších zápasech se zadařilo více středočeskému celku, který na Braníku zvítězil 4:2. O trefy Kobry se postarali Martin Rákosník a Martin Šulc. Ve venkovní odvetě pak Kralupy vyhrály 5:3. Tentokrát padly góly Kobry z holí Davida Vosky, který se prosadil hned dvakrát, a Radka Suchánka.

Kralupskému celku se ale zatím nevede dle představ. Od začátku listopadu bral jen jednu výhru za tři body, a to když ve venkovní přestřelce zvládl duel s Řisuty poměrem 6:4. Další dva body vydry vybojovaly po výhře v prodloužení nad Benátkami a poslední bod poté po porážce v nadstavbové hrací části s Pískem 2:3.

I proto jsou momentálně Kralupy v tabulce na jedenácté příčce s devatenácti body na kontě. Spodní patra tabulky jsou ale vyrovnané. Středočeši mají stejně bodů jako Cheb a pouhý bod náskok pak na Ústecký Slovan.

Na čele kralupského bodování je branickým fanouškům jistě velmi známý Václav Zídek. Tomu se povedlo vsítit již patnáct branek, jež doplnil třinácti asistencemi. Je tak nejproduktivnějším hráčem, nejlepším střelcem i nejlepším nahrávačem vyder. V brankovišti pak povětšinou nastupuje další bývalý hráč Kobry Lukáš Sochůrek. Ten zasáhl do patnácti duelů s průměrem 3,54. Celkem zdatně mu sekunduje Luboš Novotný, který hájil kralupskou svatyni v devíti zápasech a jeho průměr obdržených branek činí 3,16.

Kobra zahájila poměrně dlouhou venkovní sérii zápasem na ledě Děčína, jemuž nakonec podlehla trochu vyšším rozdílem 3:10. Po pětizápasové vítězné šňůře přešla do období, kdy střídala výhry a prohry. Momentálně dvakrát na body nestačila, a to už ve zmíněném zápasu s Děčínem a předtím doma s Příbramí. I tak ovšem Branickým patří nadále v tabulce osmé místo zaručující postup do play-off.

Bodově se daří Tomáši Šťastnému, jemuž vyneslo 33 kanadských bodů pozici nejproduktivnějšího hráče Kobry. Z toho 21 nahrávek, čímž je i nejlepším asistentem. Post nejlepšího střelce ovšem náleží dvěma jiným jménům. Se čtrnácti vstřelenými góly se o něj dělí Kamil Bříška a Filip Vlček. Mezi třemi tyčemi dostává nejvíce prostoru Matyáš Ondrík, který odchytal už sedmnáct utkání s průměrem obdržených branek ve výši 4,14. Druzí brankáři se kolem něj často střídají, od začátku ročníku jich bylo hned šest.

Zvládne Kobra odrazit dvě předešlé prohry a v prvním duelu proti Kralupům po dlouhých 24 letech uzmout vítězství? Vše podstatné bude hostit kralupský stadion trochu netradičně už toto úterý od 18 hodin. Připraven bude přenos na Czechicehockey.tv nebo na Onlajny.com.

související články


partneři klubu