13.12.2023

V rychlém sledu další utkání. Kobra vyjíždí do Chomutova

Vít Trubička

Po včerejší prohře na ledě Kralup čeká na Branické další výzva. Tentokrát je ale čeká soupeř z vyšších pater tabulky, a to chomutovští Piráti, kterým v úvodním vzájemném souboji podlehli doma 1:4. Zvládne Kobra přelstít Severočechy a připsat si první vítězství ve venkovní sérii?

Branický celek je momentálně na vlně venkovních duelů. Tu odstartoval zápasem na ledě Děčína, jemuž podlehl vyšším rozdílem 3:10. Následně pokračoval v nedalekých Kralupech, kde dlouho sahal alespoň po bodu, avšak domácí definitivně rozhodli v 58. minutě a udrželi tříbodový zisk na svém ledě. Před sebou má ovšem ještě několik dalších klání na kluzištích soupeřů, kromě nadcházejícího duelu s Piráty to ještě budou utkání v Chebu a Hronově.

Přestože Kobra v posledních třech zápasech na body nedosáhla, stále se drží na osmém místě, zaručujícím postup do play-off. Náskok na deváté Benátky nad Jizerou už ale činí pouhý jeden bod.

Střelecky se pak daří zejména Tomáši Šťastnému, který nasbíral 34 kanadských bodů za dvanáct tref a 24 asistencí. Na pozici nejlepšího střelce se pak po utkání v Kralupech osamostatnil patnáctigólový Kamil Bříška. Za to v brankovišti Kobry je situace poněkud různorodá. Za stabilní jedničkou Matyášem Ondríkem (17 záp., prům. 4,14) se již vystřídalo hned sedm dalších maskovaných mužů.

Situace chomutovského týmu je v tomhle poněkud radostnější. Piráti v poslední pěti zápasech ztratili jen tři body, dva za prohru po nájezdech doma s Děčínem, jeden pak za výhru v prodloužení nad Mostem. Následně však vymetli Příbram 5:1, Cheb 6:2 a v úplně posledním klání Hronov dokonce 13:2. Díky tomu patří Pirátům v tabulce třetí příčka s pouhým odstupem dvou bodů na vedoucí dvojici Tábor a Příbram.

Na čele pirátského bodování se drží zkušený Viktor Hübl se čtrnácti gólovými zásahy a 21 asistencemi. Nejlepším střelcem je ovšem dlouholetý hráč Chomutova Jakub Chrpa, a to díky dosavadním patnácti trefám do branek soupeřů. Mezi třemi tyčemi pak tvoří oporu Pirátů Martin Altrichter, který zasáhl už do šestnácti duelů a průměr jeho obdržených branek činí 1,94. Sekundují mu Adam Horák (5 záp., prům. 2,86) a branickým fanouškům z letoška známý Richard Běhula (1 záp., prům. 2,00).

Zvládnou se Braničtí proti Chomutovu zvednout a připsat si důležité tři body v boji za udržením pozice v nejlepší osmičce? V duelu s Piráty to jistě bude tvrdý oříšek. Vše podstatné začne v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ v 17:30. Zápas je možné sledovat na Czechicehockey.tv nebo na Onlajny.com

související články


partneři klubu