08.12.2017

Přichází třetí pražské derby. Uhájí Kobra v Letňanech svou neporazitelnost?

Šimon Sýkora

P R A H A - V Letňanech proběhne v rámci 24. kola druhé ligy třetí pražské derby mezi Letci a Kobrou. V obou předchozích kláních byli úspěšnější braničtí, i když podruhé až na nájezdy. Letci nyní navíc mají velmi dobrou formu. Podaří se jim svého soupeře tentokrát porazit?

Vstup do sezóny Letňanům nevyšel. Dlouho se trápily a hledaly, často prohrály smolně. Sice již ve třetím kole porazily favorizované Vrchlabí na jeho půdě 6:3, pak ale následovaly další prohry. Zlom přišel v listopadu. Právě po pražském derby, které Letci prohráli 8:7 na nájezdy, přišla opět výhra nad Vrchlabím – tentokrát 8:1. V dalších dvou utkáních zaváhali ještě s Trutnovem (3:2) a Děčínem (8:3), poté se jim ale podařilo vyhrát pětkrát v řadě. Přitom do té doby nevyhráli ani dvě utkání po sobě.

Během této série porazil jeden z nováčků soutěže na svém ledě Řisuty a Bílinu (shodně 3:2), za tři body se jim podařilo vyloupit Dvůr Králové (5:2), Sokolov (3:1) a Most. S Mostem však zápas odehrán nebyl, pro nedostatek hráčů domácího celku byl zápas kontumován. V posledním kole trápili Letci silný Jablonec. Ačkoliv hráli vyrovnanou hru, prohráli 5:3 s poslední brankou obdrženou při hře bez brankáře. Při této krasojízdě se činili hlavně Dominik Volek s Petrem Havlůjem. Během této série se Letňany dostaly z posledního místa v tabulce na osmé, postupové, i když pouze s dvoubodovým náskokem na Bílinu.

Kobra se pokusí navázat na výhru se Sokolovem

Také Kobra si drží dobrou bilanci z posledních utkání. Od druhého vzájemného utkání si v devíti zápasech připsala šest výher, dvě porážky a jednou padla na nájezdy s Řisuty. Nestačila na svém ledě na Jablonec (1:3) a Dvůr Králové (1:5). Vyhrála naopak nad Mostem (7:3), Vrchlabím (7:2), Trutnovem, Děčínem (oba zápasy 5:2), Bílinou (7:5) a v posledním utkání nad Sokolovem (7:5). Střetnou se tak dva týmy s dobrou formou, navíc pro Kobru jsou Letňany jedním ze tří týmů, se kterým ještě letos neprohrála – zbylé jsou Děčín a Most.

Zatímco Letňany se snažily dostat na postupová místa, pro Kobru je cíl co nejvyšší příčka. Aktuálně je v tabulce čtvrtá, na třetí Děčín jí schází tři body. Na záda jí dýchá Trutnov, který je pozadu o bod a má jeden zápas k dobru. Uvidíme, zda se Letňanům podaří svého pražského rivala poprvé v soutěžním zápase porazit a opět najede na vítěznou vlnu nebo vyhraje opět Kobra a přiblíží se čelu tabulky.

Poslední vzájemné utkání

HC Kobra Praha vs. HC Letci Letňany 8:7sn (3:1, 1:3, 3:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Doležal, 19. Chlapík (Jedlička, R. Verbík), 20. Antončík (J. Verbík, Tuma), 30. J. Verbík, 52. Hlinka (R. Verbík, Jedlička), 58. Matějček (Čurda, Kellner), 60. Hlinka (Chlapík, Jedlička), rozh. náj. Doležal – 9. Saňa (F. Kučera), 25. Honetschläger (Lytvynov, Kadaně), 28. F. Kučera (Havlůj, Rousek), 34. Lojka (Rousek, F. Kučera), 41. Kadaně (Honetschläger), 51. Voj. Prchal (Vác. Prchal, Lojka), 52. Rousek (F. Kučera).

Sestava Kobry: Bílek (na nájezdy Mouček) – Verbík R., Verbík J., Šteiner – Doležal, Kellner, Jedlička, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tuma, Chlapík.

Sestava Letců: Hamalčík – L. Kučera, Saňa, Gebell, Chvála, Lytvynov, Beran – Rousek, Havlůj, F. Kučera, Honetschläger, Kadaně, Lojka, Vác. Prchal, Soukup, Voj. Prchal, Švarc, Horák, J. Kučera.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Baník Sokolov 7:5 (0:1, 4:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 26. Semrád (Vacek, Novák), 27. Kellner (Čurda), 35. Verbík R. (Matějček), 39. Hlinka (Čurda), 52. Antončík (Semrád, Novák), 58. Kellner (Matějček), 60. Kellner (Jedlička) – 19. Kašpar (Gombár, Davídek), 26. Šmejc (Trapl), 36. Čejka (Přindiš), 46. Trapl (Šik), 53. Davídek (Kašpar, Rezek).

Sestava Kobry: Bílek – Drahorád, Vokurka, Vacek, Semrád, Šteiner, Verbík – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík (C).

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Letci Letňany 5:3 (0:0, 3:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Havlas (Víšek), 30. M.Tondr (Víšek, Pilař), 38. Peřina (Babec, Pilař), 48. L.Tondr (Mulač, Brokeš), 60. Brokeš - 27. Havlůj (D.Volek), 35. D.Volek (Havlůj), 40. Kotyra (Lytvynov).

Sestava Mostu: Pírs - Gebell, Kučera, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála, Saňa (A) - Honetschläger, Švarc, Prchal Vác., Dyrynk, Kadane (A), Volek, Kučera, Kotyra (C), Horák, Havlůj, Lojka, Prchal Voj.

související články


partneři klubu