02.01.2024

Junioři a dorost bojují o play-off

Martina Nová

Již v tomto týdnu se opět rozjedou mládežnické soutěže, ve kterých svádí boje i mladí braničtí hokejisté. Junioři a dorostenci mají dobře rozehranou sezónu a bojují o účast v play-off. Třídy takové štěstí nemají a již rozehrály skupiny o umístění, i tak ale si zaslouží pozornost kobřího diváka.

Juniorka i dorost bojuje o play-off

Svěřenci Milana Vrzala vstoupí do nového roku z druhé příčky spojené skupiny 3 a 4 v Regionální lize juniorů. Po 15 zápasech mají na svém kontě 33 bodů, na třetí Slaný a čtvrté Černošice mají náskok jednoho bodu, na první Hvězdu ztrácí body čtyři. Dosud navíc jedenáctkrát slavili vítězství a pouze čtyřikrát padli. Druhé místo jím zároveň poskytuje šanci zabojovat v nadstavbové skupině o play-off.

Podobně dobře jsou na tom také hráči pod vedením Jiřího Doležala. V Lize dorostu, která je druhou nejvyšší dorosteneckou soutěží v zemi, po 23 zápasech obsazují 4. místo ve skupině Západ s 32 body, což jim zajišťuje postup do vyřazovacích bojů. Momentálně mají shodný počet bodů jako pátý Písek, Pražané mají však lepší skóre. Na třetí béčko Karlových Varů pak ztrácí 9 bodů.

Do konce základní části zbývá 13 kol, momentálně je trenér Doležal se svým mužstvem spokojený. "Nacházeli jsme se ve středu tabulky s minimálním odstupem na soupeře před námi. Za poslední týdny (od posledního hodnocení, pozn.red) jsme získali 14 bodů s aktivním skóre 25:19. S touto částí sezóny jsme spokojení."

Do dalších bojů by navíc měla pomoct staronová posila. "V této části se vrátil Daniel Halfar po dvouletém působení v extralize dorostu v Chomutově a Kladně. Doufáme, že jeho návrat a jeho výkony pomůžou týmu k ještě lepším výsledkům," veří trenér Jiří Doležal.

Deváťáci a sedmáci jsou ve formě

Pod vedením kapitána A-týmu Tomáše Šťastného si 9. třída zpříjemnila předvánoční čas. Dokázala totiž zvítězit v derby proti Letňanům, které porazila výsledkem 8:2. V aktuálním ročníku si nevede vůbec špatně: dosud odehráli 19 duelů, z nichž 11 vyhráli a jednou bodovali v prodloužení.

Starší žáci pod vedením Petra Hrbka již svádí boje ve skupině o umístění. Osmáci se v základní skupině umístili na šestém místě poté, co zvítězili pouze ve 2 z 11 zápasů. Aktuální boje ve skupině F nejsou o moc lepší: obě dosavadní utkání prohráli, navíc s celkovým skóre 1:14.

Lépe jsou na tom sedmáci, kteří v základní skupině skončili čtvrtí a ve skupině o umístění, která čítá 16 účastníků, jsou pátí. Vyhráli oba dva odehrané zápasy a mají úctyhodné skóre 32:10. První čtyři celky před Pražany odehrály o zápas navíc, mají tedy více bodů nebo lepší skóre.

Trenér Petr Hrbek si celkově pochvaluje své svěřence. "Musím hráče pochválit, v týmech se zlepšila disciplína jak na ledě, tak mimo něj. Zároveň bych rád pochválil ze sedmé třídy útočníka Lukáše Pokutu a z osmé třídy brankáře Dominika Šlemara za skvělé výkony."

Mladší žáky mají na starosti Lukáš Langer a šéftrenér mládeže Jiří Hájek. Langerovi šesťáci si v základní skupině nevedli nejlépe, když z 11 zápasů vyhráli pouze jedinkrát a výkony se nezlepšují ani ve skupině o umístění, kde dosud ztratili všechny tři zápasy. Páťáci Jiřího Hájka hrají dlouhodobou soutěž, ve které se potkávají se 14 jinými celky. Po 17 odehraných zápasech jsou na 12. místě, nicméně na osmý Lev Slaný ztrácí jen 3 body.



partneři klubu