19.12.2023

Kobra chce přerušit sérii čtyř porážek. V cestě stojí Cheb

Aleš Skok

Hokejisté pražské Kobry neprožívají zrovna ideální období. V posledním utkání před Vánoci zavítají do Chebu a cíl je jasný –⁠ přerušit nepříznivou čtyřzápasovou sérii bez jediného bodu. Utkání na ledě Stadionu startuje v 18 hodin.

Jak již bylo psáno, Kobra má za sebou čtyři porážky v řadě. Postupně padla doma s Příbramí 2:6, poté v Děčíně 3:10, v Kralupech 2:3 a naposledy v Chomutově 2:5. Poslední vítězství tak přišlo 4. prosince v domácím utkání s Benátkami nad Jizerou, a to v poměru 5:3. V tabulce je tak celek z Braníku na deváté pozici, tedy mimo play-off. Na osmé Benátky ztrácí čtyři body.

Cheb na tom také není ideálně. V posledním utkání sice porazil na domácím ledě 3:2 po samostatných nájezdech Děčín, ale předtím čtyřikrát padl. Porážky přišly od Vrchlabí, Chomutova, Letňan a Příbrami. V tabulce 2. ligy je o šest bodů za Kobrou a okupuje 12. příčku. Oba celky, jak Kobra, tak Cheb, už dostaly v letošní sezoně přes sto gólů a jejich obrany patří mezi nejhorších pět v soutěži.

Pražský tým bude v ofenzivně opět spoléhat především na Tomáše Šťastného, který má už 36 bodů (13+23) a v kanadském bodování celé soutěže je šestý. Doplnit ho budou chtít 30-tibodoví Kamil Břiška (16+14) a Filip Vlček (14+16). Nejproduktivnějším hráčem mančaftu z karlovarského kraje je Radek Prošek, jenž má 17 bodů (9+8).

V letošní sezoně už se spolu oba týmy jednou potkaly. 25. října uspěla Kobra na svém ledě jednoznačně 6:2 a na toto vítězství bude chtít jednoznačně navázat. Úvodní buly v Chebu padne v 18 hodin. Zápas je možné sledovat na Czechicehockey.tv nebo na Onlajny.com.

související články


partneři klubu