02.01.2024

První zápas roku 2024! na Kobru přijede Most

Martina Nová

Vánoce roku 2023 jsou za námi a kolotoč 2. ligy se opět roztáčí. Do konce základní části zbývají Kobře 4 duely a prvním soupeřem budou Mostečtí lvi. Kobra obsazuje 9. místo, které znamená účast v méně příznivé skupině pro boje o play-off. Svěřenci Miloslava Šeby tak potřebují každý bod, na osmé Benátky ztrácí 4 body. Pojďte Branické podpořit na zimák ve středu 3.1., buly bude v hozeno v tradičních 18 hodin!

V závěru základní části obsazuje středeční soupeř sedmé místo v tabulce skupiny Západ, před sebou má ještě 3 utkání, avšak s náskokem 8 bodů na osmé Benátky nad Jizerou může celkem volně dýchat. Zároveň je málo pravděpodobné, že by se posunul o příčku výše, neboť na šesté Vrchlabí ztrácí hned 6 bodů a Severočechy čekají ještě čtyři klání.

Kudy by mohla vést cesta ke třem bodům, jsou přesilové hry. Lvi jsou nejtrestanějším celkem skupiny Západ, na kontě mají 316 TM, což je zhruba 6 oslabení na zápas, pokud nepočítáme osobní a výjimečné tresty. Co je ještě důležitější, tak oslabení mají třetí nejslabší ve skupině, jejich úspěšnost činí 85,4 %.

Kobra nezakončila rok 2023 úplně ideální formou, nicméně středeční soupeř na tom také není nejlépe. Jeho poslední výkony jsou jak na houpečce. Naposledy doma schytali lvi výprask 1:8 od Letňan, o kolo předtím porazili Řisuty 8:2. A ve 22. kole zase padli s Vrchlabím 1:6. První vzájemný zápas sezóny navíc vyšel lépe pro Pražany, kteří v Mostě zvítězili 5:3.

Na koho si ale budou muset Braničtí dát pozor, tak je útočník Pavel Písařík, bývalý hráč Litvínova. Na kontě má momentálně dle statistik Hokej.cz 33 kanadských bodů za 12 gólů a 21 asistencí, ve skupině Západ je 11. nejlepším hráčem. O první místo nejslepšího střelce mužstva se dělí s Davidem Jindrou. V brankovišti má hlavní slovo Lukáš Hosnedl, který zasáhl do 18 utkání, dvojku mu dělá Lukáš Klika, jenž si zachytal v devíti utkáních.

související články


partneři klubu