05.01.2024

Tři zápasy do konce základní části! Kobra v posledním domácím utkání přivítá Kralupy

Marek Baloun

Do začátku play-off části chybí už jen tři kola a Kobru čeká poslední domácí souboj. Do Braníku přijedou Kralupy, které mají šanci dostat se do elitní osmičky už jen velmi teoretickou. Pražané se ale stále drží na dosah osmým Benátkám a každý bod bude mít po 30. kole velkou cenu. Souboj o tři body vypukne v 18:00.

Kralupy se čtvrteční výhrou 6:3 nad Benátkami odrazily na 10. místo v tabulce a pořád žhaví matematickou šanci na klíčovou osmou příčku, kterou drží právě Jizeřané. Výhrou si tak vylepšily skóre z posledních pěti kol, které je nyní dvě výhry (krom Benátek zvítězily i 12. prosince nad Kobrou 3:2) a tři porážky (s Táborem 2:3, Chomutovem 1:6 a Ústím 5:6). Výsledkově je to tak na stále na houpačce a na postup do elitní osmičky jim aktuálně chybí šest bodů.

V utkání s Benátkami začali Kralupy výborně. Ve 23. minutě po trefách Zídka a Husarika zvyšoval už na 3:0 Zajíc. Domácí o pár vteřin později poprvé snížili, stav 1:3 platil ale jen šestnáct vteřin do trefy Soukupa. Ve 33. minutě Jizeřané opět snížili. To jim vydrželo déle, ovšem stále jen minutu a půl do druhé trefy Zídka. Ve třetí třetině přišla ještě jedna trefa z hole benátských hráčů, ale 33 vteřin před koncem se trefil Pejchal a stanovil tak konečné skóre.

To Pražané na svou desátou výhru čekají na den přesně tristní dva měsíce. V posledních kolech si nad Kobrou připsali výhru jak tabulkově lepší soupeři, jako je Příbram nebo Chomutov, tak bohužel i papírově horší týmy, jmenovitě Cheb nebo Hronov. Aktuální šňůra porážek má sedm uzlů a pokud se tým Miloslava Šeby chce dostat přes Benátky do skupiny „vítězů“, bude muset bodovat pomalu v každém utkání.

V tom posledním se jim to ale nepovedlo. Odskočený sedmý Most se ve druhé třetině rozjel a po vyrovnané první dvacetiminutovce nasázel do branky Málka čtyři branky. Ačkoliv se Braničtí ještě zvedli a rozhodující třetinu uzmuli skórem 3:1, po 60 minutách jim na skóre stále chyběla jedna číslice a trefy Bříšky, Šteinera, Kvasničky, Stejskala a Houšky na šest branek Severočechů nestačilo.

související články


partneři klubu