09.01.2024

Kobra poslední týden základní části zahájí v Řisutech

Martina Nová

Svěřence Miloslava Šeby čeká poslední ze dvou zápasů základní části a ve hře je stále účast v lepší nadstavbové skupině. Ve středu 10.1. od 18 hodin se Kobra představí na ledě Řisut, které už v listopadu porazila. Povede se to i tentokrát? Utkání můžete sledovat na Onlajny.com.

Řisuty jsou nejslabším článkem skupiny Západ dle výsledkové tabulky. Z dosavadních 26 utkání dokázaly vybojovat jen 14 bodů za 3 výhry a 5 proher v nastavení, mezi které patří i listopadový zápas s Kobrou, který v Praze skončil výhrou domácích 4:3 v prodloužení.. Zároveň inkasovaly nejvyšší počet branek v celé 2.lize - 156, což činí v půrměru 6 branek na zápas.

Jasnou slabinou buldoků jsou oslabení, v nichž mají úspěšnost pouhých 78,5 %, na opačném pólu jsou přesilové hry, jejichž úspěšnost dosahuje pouze 6,6 %. Řisuty naposledy slavily vítězství 6. 12., když přetlačily Písek výsledkem 4:1. V novém roce se jim ale vůbec nedaří, na druhou stranu vyzvaly nelehké soupeře. Od Chomutova inkasovaly osm branek, v sobotu doma proti Letňanům padly 0:7.

Buldokům se nedaří i přesto, že ve svých řadách mají ostříleného útočníka Vítězslava Bílka s kanadským bodováním 15+18. S 33 body je nejproduktivnějším hráčem svého celku a vejde se do TOP 20 ve skupině Západ. O čas v brance se dělí Petr Pánek a Tadeáš Zeithaml.

související články


partneři klubu