22.01.2024

Srdce háďat: Chci pomoci hlavně týmu, říká junior Palaščák

Martina Nová

Dalším vyzpovídaným mládežníkem v rámci série Srdce háďat je útočník juniorky ROBIN PALAŠČÁK. Po 18 odehraných zápasech vede kanadské bodování svého mužstva, je nejlepším nahrávačem a druhým nejlepším střelcem. I přes tyto úspěchy ale myslí v první řadě na tým a na to, jak se zlepšit, aby mužstvu ještě více pomohl.

archiv Robina Palaščáka

Momentálně s týmem bojujete o nadstavbovou skupinu, ze které byste se mohli podívat do play-off. Jak jsi zatím spokojený s týmovými i tvými osobními výkony v probíhající sezóně?

V týmu se snažíme všichni a hrajeme dobře. Škoda jenom pár zbytečně prohraných zápasů. Snažím se vždy přispět k vítězství. Musím ale zlepšit koncovku, takže se svým výkonem spokojený nejsem.

Přetahujete se s Tadeášem Leinweberem o nejproduktivnějšího hráče týmu, hecujete se navzájem? Sledujete kanadské bodování?

Robin na buly

Tak bych to asi neřekl... Hrajeme v jedné lajně a snažíme se vždycky oba pomoct týmu.

Hraješ na postu útočníka – trénuješ nějaké speciální kličky, střely, abys brankáře překvapoval?

Nijak výrazně speciálně netrénuji. Na zahradě mám střelnici, takže ve volném čase si tam občas zatrénuju. Také se snažím zlepšovat se na tréninku.

Máš nějakou představu o budoucnosti a tvé hráčské kariéře? Chtěl by ses probojovat do profesionálního hokeje nebo půjdeš jinou cestou?

Od mala jsem se chtěl živit hokejem. Nyní však přemýšlím jen nad tím, jak pomoci týmu dostat se do první ligy. Dál ukáže až čas.

Jak se ti daří skloubit školu, Kobru a volný čas?

Tréninky máme v odpoledních hodinách, takže se snažím stíhat oboje. Když ale náhodou máme trénink dříve, ze školy se uvolním.

Co rád děláš ve volném čase? Sleduješ třeba profesionální hokej?

Ve volném čase rád sportuji nebo regeneruji. Záleží na tom, jak se zrovna cítím. Samozřejmě si rád zahraju i na playstationu nebo jsem venku s kamarády.

sbírka trofejí Robina Palaščáka

Jak jsi se dostal k hokeji?

Starší brácha hrál hokej, takže jsem šel v jeho stopách.

Chtěl jsi vždycky být útočník?

Ano, vždycky jsem chtěl být útočník, nikdy mě moc nebavilo bránit.

Máš nějaký hráčský vzor?

Určitě ano, mým vzorem od malička je Sidney Crosby.

Co byl dosud tvůj nejlepší a nejhorší hokejový zážitek?

Můj nejlepší hokejový zážitek byl, když jsme hráli na turnajích a já sbíral individuální ocenění. Nejhorší pak bylo, když jsme s dorostem spadli z extraligy.

Máš oblíbený a neoblíbený tým proti kterému hraješ?

Momentálně nemám oblíbený ani neoblíbený tým, ale raději hraju proti soupeři, se kterým jsme na tom herně vyrovnaní.


partneři klubu