13.01.2024

Poslední zápas základní části si Kobra odbyde v Ústí

Marek Baloun

Základní části soutěže bude po víkendu odzvoněno a Kobra má poslední šanci definitivně potvrdit, že patří do elitní osmičky. V cestě mu bude stát ústecký Slovan, který ale také z pozice pod Kobrou může zamávat kartami. Úvodní buly na Severu Čech je naplánováno už na 16. hodinu.

Ústí se v tabulce nachází na 10. místě a na Kobru ztrácí přesně tři body. Do posledního kola jde se dvěma cennými výhrami, když nejprve přehrálo Příbram 4:3 a následně doslova rozstřílelo Benátky 7:1, což jim výrazně pomohlo, jelikož právě Benátky drží poslední místo v elitní skupině. V dnešním zápase tak půjde oběma týmům doslova o všechno a v případě výhry Slovanu se může stát, že Kobra do lepší skupiny nepostoupí.

I Braničtí si za pět minut dvanáct uvědomili vážnost situace a po měsíci bez výhry začali bodovat za plný počet. 6. ledna nejprve porazili Kralupy 5:2, v posledním kole pak podobně jako Severočeši rozstříleli svého soupeře z Řisut, a to poměrem 8:3. O výhře rozhodla už první dvacetiminutovka, kterou Pražané (s lehkým přesahem do 21. minuty) vyhráli 4:0. Buldoci sice postupně začali stahovat, nedostali se ale na rozdíl menší než dvě branky a naopak tým Miloslava Šeby ještě branky přidával. Druhá třetina tak skončila vykrácením tří gólů na obou stranách a v závěrečném třetím kole se už opět prosadili jen hadi. Získaných šest bodů tak znamenalo dohnání Benátek, nicméně stále drží Kobra jen deváté místo. Jizeřany čeká těžký zápas s Příbramí, takže je bezpodmínečně nutné, aby Kobra naplno bodovala.



související články


partneři klubu