14.01.2024

Tomáš Šťastný: Chceme být devátí, vyhrát předkolo a jít do čtvrtfinále

Vít Trubička

Na závěr základní části bojovali Braničtí na ledě Slovanu Ústí nad Labem. Šlo jim, stejně jako domácímu celku, o last minute postup do první osmičky pro nadcházející nadstavbou část. Radovali se ale nakonec Severočeši, kteří zvítězili 4:1 „Uškodila nám první třetina, ve druhé jsme se zvedli, zvládli dvojnásobné oslabení, skórovali, akorát si v závěru nepomohli přesilovkou,“ shrnul vývoj duelu kapitán Kobry Tomáš Šťastný.

Proti Ústí důležitý zápas o postup mezi nejlepší osmičku, který bohužel nevyšel. Jak moc to mrzí, vzhledem k tomu, že jste sahali po dotažení?

Měli jsme hrozně špatný vstup do utkání. Dostali jsme gól už v páté minutě, pak na konci první třetiny druhý. Ale stále to byl otevřený zápas a nic se úplně nedělo. Ve třetí periodě jsme dostali gól na 3:0, avšak řekli jsme si, že nás nepoloží. Věděli jsme o co hrajeme, že nám ve finále může stačit jen bod. Určitě jsme zbraně neskládali. V druhé části utkání mám pomohly celkem dobře sehrané přesilovky, byť jsme z nich bohužel nedali gól. Začali jsme si ovšem více věřit na puku a létalo nám to tam. Na konci už to bylo vabank.

Třetí třetina, nejprve přežité dvojnásobné oslabení, pak v 55. minutě gól Kamila Bříšky, navíc vaše přesilovka. Cítili jste tu šanci, že v tuto chvíli mohla padnout klíčová branka snižující na rozdíl jednoho gólu a tedy i ve váš postup?

To stoprocentně. Nám hrozně uškodila první třetina a gól do šatny. Ve druhé jsme se zvedli a ubránili v klidu to oslabení. Pak nám chybělo si pomoci tou přesilovkou. Šance jsme na to měli.

Jak celkově zhodnotit první část sezony z vašeho pohledu?

Jednoznačně jsme čekali více. Střídali jsme dlouhé série porážek se sériemi výher, v níž už jsme si mysleli, že jsme se dostali na takovou vlnu hry, jakou bychom se chtěli prezentovat. Vždy jsme ale zase spadli do blbé série špatných zápasů. Ve finále nás první osmičku stály určitě střety s Pískem, doma nedotažený duel s Řisuty, kdy jsme si nechali dát gól v posledních vteřinách a ztratili bod, který by nám ve finále stačil. Vlastní hloupostí a vlastními chybami budeme hrát tuto spodní osmičku.

S čím jít do nadcházející fáze soutěže?

Jedině s tím být devátí a zahrát si předkolo. Minulý rok jsme udělali osmičku, na jejím začátku jsme vybojovali několik bodů, pak už jsme měli dlouhou sérii porážek, na níž jsme možná doplatili, protože na nás vyšel rozjetý Děčín a ve dvou zápasech nás vyřadil. My nyní doufáme, že to samé dokážeme udělat my. Tedy vybojovat deváté místo, hrát předkolo a postoupit do čtvrtfinále. To může být jediné vykoupení pro tento tým, který měl podle mě hrát výš.


partneři klubu