15.01.2024

Kobra boj o play-off odstartuje v Hronově

Vojtěch Martinek

Základní část je minulostí, klíčová fáze ročníku je tu. Braničtí nyní čeká dvanáct utkání, ve kterých se rozhodne o jejich účasti v jarním play-off. Los úvodního kola nadstavby je vyšle na východ Čech, konkrétně do Hronova, kde se budou snažit vybojovat klíčové tři body. Podaří se jim to? Úvodní buly bude ve středu vhozeno v 18:00, duel můžete sledovat na Onlajnech a Czechicehockey.tv.

Kobra ještě v sobotu živila naději na postup do vyšší nadstavbové skupiny, který ji ale nakonec velmi těsně unikl. Benátky byly po prohře 2:3 s Příbramí venku ze hry o konečné osmé místo, a o posledním účastníkovi tak měl rozhodnout přímý souboj mezi Branickými a Ústím, ve kterém se ale svěřencům Miloslava Šeby stala osudnou nepovedená první třetina. Naději jim sice v závěru dodal Kamil Bříška, nicméně porážku 1:4 odvrátit nedokázal.

“Jednoznačně jsme čekali více,” hodnotil první část ročníku kapitán Tomáš Šťastný. “Střídali jsme dlouhé série porážek se sériemi výher, v níž už jsme si mysleli, že jsme se dostali na takovou vlnu hry, jakou bychom se chtěli prezentovat. Vždy jsme ale zase spadli do blbé série špatných zápasů.”

Pražany tak nyní čeká náročných sedm týdnů boje o předkolo play-off, do kterého se odehrání kompletní porce dvanácti kol dostanou jen první dva celky. Ve snaze si spravit chuť po vlažné první fázi sezóny budou čelit náročné konkurenci Benátek, Chebu, Kralup nad Vltavou a Písku, kteří by se do jarní vyřazovací části jisté též rádi podívali.

Nadstavbu zahájí už ve středu na ledě Hronova, jemuž nyní půjde spíše o udržení vesměs pohodlného náskoku na poslední Řisuty a současně setrvání ve třetí nejvyšší soutěži. Východočeský klub se přitom spoléhá hlavně na ofenzivní trojici Filipa Vaňkovského, Arťoma Potipiče a hlavně Marata Murtazina, jenž s přehledem vede kanadské bodování celku. Zatímco první dva jmenovaní dosud nasbírali 18 bodů (4+14, resp. 10+8), ten poslední jich má o deset více (15+13).

Co se vzájemných střetnutí Kobry a Wikovu týče, dosavadní bilance je vyrovnaná – zatímco na konci října Pražané rozstříleli své soky doma 11:3, tři dny po Vánoci museli v odvetě kousat porážku 1:4. Uvidíme, který celek si pro sebe urve třetí klání.

související články


partneři klubu