19.01.2024

Naváže Kobra na výhru nad Hronovem? V cestě stojí Písek

Tadeáš Podolka

V rámci 2. kola nadstavby čeká svěřence Miloslava Šeby tuto sobotu souboj s jihočeským Pískem. Proti týmu, který zvítězil čtyřikrát v řadě a veze se na skvělé výkonové vlně. Dokáže elitní formace branických Bříška-Šťastný-Vlček prolomit píseckou obranu a odvézt si od Otavy všechny tři body? Utkání na jihu Čech startuje už od 17 hodin.

Forma jihočeských hokejistů je velmi dobrá, v prvním kole sestřelil Písek Řisuty vysoko 7:3. Předtím si vyšlápl dokonce i na Příbram, Děčín a Cheb. V barvách týmu od Otavy už tradičně řádí Lukáš Volf, jenž má na svém kontě 29 bodů (9+20) ve 29 zápasech. Právě Volf byl ústřední postavou utkání s Řisuty, když si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Zdatně Volfovi sekunduje Jan Matiášek, který zaznamenal 26 zápisů do kanadského bodování (13+13) ve 29 utkáních.

Kobra také může navázat na dobrý výkon z Hronova, kterého přehrála 5:2. Pražané se opírají o kapitána Tomáše Šťastného (18+28) a nejproduktivnějšího hráče historie 2. ligy Kamila Bříšku (21+20). Souboje mezi branickými a Jihočechy velmi často končí se spoustou branek na obou stranách. Poslední střetnutí 22. listopadu 2023 skončilo výsledkem 3:6 pro Písek. V uplynulých třech letech se nestalo, aby v zápase mezi Kobrou a Pískem padly méně než čtyři branky.

Sobotní utkání tedy slibuje slušnou ofenzivní podívanou. Dokážou braničtí hokejisté navázat na předchozí úspěch proti Hronovu? Důležitý nadstavbový souboj má na jihu Čech úvodní buly už od 17 hodin, můžete jej sledovat přes Onlajny.com nebo Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu