25.01.2024

Poprvé v nadstavbě doma. Na Braník přijedou Řisuty

Vít Trubička

Po nezdaru na benáteckém ledě čeká na Kobru první domácí utkání ve skupině o postup do play-off. Soupeřem jí budou středočeské Řisuty, se kterými mají Braničtí v letošní sezoně pozitivní bilanci dvou výher. Buldoci se navíc drží na dně tabulky s ne zcela zanedbatelnou ztrátou. Povede se Hráčům Kobry urvat vítězství?

Tým Řisut v základní části nenabral příliš úspěchů. Ze všech 28 utkání dokázal zvítězit jen třikrát, a to v obou soubojích s Pískem, pak jednou doma proti Kralupům nad Vltavou. Dalších pět bodů nasbíral po prohrách po základní hrací době. Tím pádem na buldoky v tabulce zbylo poslední místo s devítibodovou ztrátou na předposlední Hronov.

V nadstavbové fázi zatím mají výsledky Řisut stoupající tendenci. Od úvodní prohry s Pískem, přes prohru v prodloužení doma s Kralupami, po poslední jednoznačně vítězství 6:0 doma nad Chebem. Díky tomu ztrátu na východočeský Hronov o jeden bod snížily.

Na čele řisutského bodování se drží zkušený forvard Vítězslav Bílek, který v letošní sezoně nasbíral už 38 kanadských bodů. Z toho se osmnáctkrát gólově prosadil a přidal dvacet asistencí. V obou těchto složkách se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal před něj. V brance toho nejvíce strávil Petr Pánek, který zasáhl do dvaceti klání s gólovým průměrem 5,65. Jemu sekundoval v šestnácti duelech Tadeáš Zeithaml, přičemž jeho gólový průměr se zastavil na hodnotě 5,32.

V obou dosavadních zápasech Kobry proti Řisutům se radoval branický celek. V tom prvním ve Slaném zvítězil po prodloužení těsně 4:3, díky dvěma trefám Vladislava Houšky, jedné Filipa Vlčka a rozhodující Stanislava Tichého. Druhý zápas byl pro Branické ještě úspěšnější. Na svém ledě proti Řisutům zvítězili 8:3.

Braničtí zahájili druhou část sezony zrcadlově oproti svému nadcházejícímu soupeři. Hned na úvod se blýskli venkovní výhrou 4:2 v Hronově, pak uzmuli bod za prohru v nájezdech na ledě Písku a naposledy venku podlehli Benátkám nad Jizerou. Právě jim tak přepustili čelní příčku v nadstavbové tabulce B skupiny.

Lídrem bodování Branických je kapitán Tomáš Šťastný, a to díky 49 kanadským bodům za osmnáct tref a 31 asistencí. V počtu gólových tref ho ale překonali Kamil Bříška s 21 trefami a dvacetigólový Filip Vlček. Mezi třemi tyčemi se aktuálně střídají Roman Málek (9 záp., prům. 3,76) a Matyáš Ondrík (19 záp., prům. 4,26).

Zvládne Kobra úvodní domácí zápas vítězně a potvrdí svou pozitivní bilanci proti Řisutům? Zápas na branickém stadionu začíná tradičně v 18 hodin a jako obvykle budou připravené i přenosy na Onlajny.com a Czechicehockey.tv

související články


partneři klubu