30.01.2024

Domácí série pokračuje soubojem s Kralupami nad Vltavou

Tadeáš Podolka

Svěřence Miloslava Šeby čeká druhý ze série pěti domácích utkání v řadě. Tentokrát do Braníku přijedou Kralupy nad Vltavou, jejichž soupiska nabízí například Václav Zídka, Lukáše Sochůrka či Adolfa Straku, kteří ještě v loňské sezoně oblékali dres Kobry. Půjde tak o třaskavý duel, jehož začátek je naplánován tradičně od 18:00.

Kralupští hokejisté neprožívají ideální vstup do nadstavbové skupiny B, zatím brali plný počet bodů pouze proti Řisutům 20. ledna. Jinak nasbíral tým ze středních Čech jen porážky, naposledy nestačil na Hronov 1:3. Jedinou branku zaznamenal ex-branický forvard Václav Zídek, jenž je suverénně nejproduktivnějším hráčem Vyder se 41 body (23+18) ve 28 utkáních. "Hodně nám dnes chyběli čtyři hráči ze základní sestavy, především první tři centři, to bylo velké oslabení, k tomu na křídle Jirka Uhlík a v průběhu zápasu se zranil ještě Martin Kehar. Chybělo nám tak nakonec pět důležitých hráčů a bylo to znát, " hodnotil utkání proti Hronovu asistent trenéra Šimon Antončík, který je v Braníku také více než známou postavou. Kralupští se tedy potýkají s velkým množstvím zranění, což může hrát branickým do karet. Navíc Kralupy ztrácejí na postupové příčky už 8 bodů.

Kobra se nyní vyhřívá na 1. příčce této nadstavby se 40 body, k tomu ji ještě čeká pětizápasová série zápasů na domácím ledě. Naposledy Braničtí bez obtíží srazili Řisuty 6:1, kde se tradičně blýskl nejproduktivnější hráč historie 2. ligy Kamil Bříška se dvěma góly a jednou asistencí. Právě on nastřádal nejvíce zápisů do kanadského bodování, aktuálně má na svém kontě 43 bodů (22+21) ve 25 utkáních. Další výhra by Kobře mohla dodat větší klid i pro následující souboje s Chebem a Pískem. Jak dopadne duel mezi branickými a Středočechy? Úvodní buly je v Braníku naplánováno na 18:00, zápas můžete sledovat přes Onlajny.com nebo Czechicehockey.tv..

související články


partneři klubu