15.12.2017

Kobra se vydá do Jablonce, podaří se jí poprvé Vlky uštknout?

Vít Trubička

Po úspěšně zvládnutém derby proti Letňanům se Kobra vydá na sever Čech. S týmem z Podjizeří však v letošní sezóně nemá příliš lichotivou bilanci, oba předchozí zápasy Pražané prohráli. Jeden z favoritů na postup do WSM ligy však v současnosti často ztrácí body. Podaří se Kobře zmírnit a následně vyrovnat nelichotivou bilanci? To se dozvíte na jabloneckém zimním stadionu od 18 hodin.

Po skvělém vstupu do sezóny přišlo menší zaváhání

Vlci si během prvních dvou měsíců soutěže drželi obdivuhodnou bilanci. Jak v září, tak v říjnu podlehli pouze jednomu soupeři. V září padli po přestřelce ve Vrchlabí 3:4. Říjnová prohra přišla taktéž ve venkovním prostředí, v podkrušnohorské Bílině. To se změnilo v listopadu, během něhož nastřádali Vlci již tři porážky, navíc se na ně bodově dotáhl Sokolov a Děčín. Právě s Medvědy padl Jablonec poprvé v domácím prostředí. Druhou domácí porážku zažil Jablonec v duelu s druhým zmíněným z čela tabulky, se Sokolovem. V současnosti se tedy Vlci nacházejí na třetím místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Děčín a Sokolov. Ačkoliv oproti Děčínu mají dva zápasy k dobru, oproti Sokolovu dokonce tři.

Posledních 5 kol z pohledu Jablonce

  • Most – Jablonec n. N. 0:5
  • Jablonec n. N. – Letňany 5:3
  • Jablonec n. N. – Sokolov 4:7
  • Dvůr Králové n. L. – Jablonec n. N. 8:6
  • Jablonec n. N. – Bílina 6:1

Poslední utkání měl sehrát Jablonec proti Mostu, ovšem díky odstoupení mosteckých ze soutěže byl zápas zkontumován ve prospěch Jablonce. Proto poslední utkání odehráli Vlci, stejně jako Kobra, proti letňanským Letcům a taktéž je porazili, v jejich případě 5:3. Dlouho vyrovnaný duel rozhodl Jablonec ve svůj prospěch až ve třetí třetině, kdy postupně navýšil dvěma góly na konečných 5:3.

Kobra se drží stále na stejných pozicích

Pražané napravili slabší vstup do sezóny. Většina jejich utkání končí výraznou přestřelku, kterou Kobra zvládá úspěšněji. Dokonce Pražané obírají body soupeře z vyšších pater tabulky, Sokolov a Děčín. Od posledního duelu s Jabloncem, kterému Kobra podlehla v domácím prostředí 1:3, ztratili Pražané pět bodů. Dva v utkání proti Řisutům, v němž padli v samostatných nájezdech a tři v souboji proti Dvoru Králové nad Labem, tomu podlehli taktéž na branickém ledě 1:5. Všechny ostatní zápasy Kobra ovládla s plným bodovým ziskem.

Posledních 5 kol z pohledu Kobry

  • Letňany – Kobra 3:4
  • Kobra – Sokolov 7:5
  • Kobra – Dvůr Králové n. L. 1:5
  • Bílina – Kobra 5:7
  • Kobra – Řisuty 4:5 sn.

Třetí druholigové pražské derby potvrdilo nadvládu Kobry nad hlavním městem v této soutěži. Velmi vyrovnané utkání nakonec Braničtí ovládli o jediný gól. Oba soupeři se přestřelovali vždy o jediný gól a navzájem se dotahovali. Přičemž největší oboustranná palba byla zažehnuta v druhé třetině, naopak v té třetí naprosto utichla.

Předchozí vzájemné zápasy

23.9., 4. kolo: HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha 5:1
Branky a nahrávky: 6. Babec (Mulač), 14. Bříška (Víšek), 18. Babec, 44. Víšek (Havlas), 54. Bříška (Tondr) – 27. Šteiner.
Vyloučení: 5:8
Využití: 1:0
Sestava Jablonce: Hosnedl - Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr M., Holub, Pilař, Zeman- Homolka, Bříška, Tondr L., Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Brabec, Frk, Peřina.
Sestava Kobry: Bílek - Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík, Vacek - Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Matějek, Tuma, Jindra.

4.11., 15. kolo: HC Kobra Praha – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:3
Branky a nahrávky: 13. Novák (Ryzák) – 12. Brokeš (Mulač), 30. Moravec (Tondr L., Bříška), 47. Víšek (Pavlů, Havlas).
Vyloučení: 8:5.
Využití: 0:1.
Sestava Kobry: Mouček – Kolařík, Skočovský, Šteiner (A), Verbík J., Verbík R., Vacek, Ryzák – Doležal, Jedlička, Hlinka, Novák, Antončík (C), Tuma, Matějček, Čurda, Kellner.
Sestava Jablonce: Hosnedl – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr M., Pilař, Zeman – Homolka, Bříška (A), Tondr L. (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Babec, Gecko, Frk.

související články


partneři klubu