13.02.2024

Předposlední domácí utkání! Kobru čeká v Braníku Hronov

Marek Baloun

Už jen několik zápasů zbývá do začátku play-off a Kobra je na nejlepší cestě k postupu do další části. Potřebuje ale maximálně bodovat a jakákoliv porážka může znamenat obrovský risk. Ve středu míří do branické haly Hronov a zda Pražané udělají další krok směrem k cíli uvidíme od 18 hodin.

Hronov posledních pět utkání neodehrál vůbec špatně, prohrál jen s favorizovanými Benátkami, a to jen o jeden gól v divoké přestřelce s konečným skóre 8:7. Vaz zde hraničnímu městu zlomila až třetí třetina, kdy Benátky dokázaly pěti góly udělat ze stavu 3:5 vedení 8:6, které už domácí tým nedohnal. Krom toho ale v posledních pěti utkáních bral Wikov vždy tři body. Naposledy tomu bylo doma s Chebem, který porazil díky dobré úvodní a závěrečné třetině 7:4.

I přesto všechno ale šance Hronova na postupové desáté místo jsou prakticky nulové. Na Kobru ztrácí 13 bodů, což by znamenalo bezpodmínečně vyhrát čtyřikrát za tři body a v posledním kole v Benátkách uhrát aspoň bod. Kobra by naopak musela všechno prohrát.

A to Pražanům v poslední době nejde. Nese si totiž do zápasu šňůru čtyř výher v řadě, která se táhne od konce ledna a krom utkání s Chebem je i s pořádným gólovým nášupem. Vše začalo demolicí Řisut 6:1 a následně Kralup 6:2. Pak přišlo zmiňované domácí utkání s Chebem, kde sice Pražané od 16. až do 52. minuty o gól prohrávali, pak ale Martin Nagy tečoval střelu Filipa Vlčka a poslal zápas do prodloužení a následně i do nájezdů. Tam už se prosadili jen ti nejpovolanější - kapitán Tomáš Šťastný a jeho asistent Kamil Bříška. Protože nikdo jiný (a hlavně ne Cheb) se neprosadil, extra bod připadl právě Kobře.

Ta aktuální formu korunovala sobotním zápasem proti Písku, který vyhrála díky čtyřgólové první třetině 7:4. Hlavní lodivod Kobry Miloslav Šeba se ale po zápase nad body příliš nerozplýval. „Platí pořád, že bojujeme o deváté místo a na to potřebujeme lepší vstupy do utkání. Že dáme gól a hned jeden dostaneme, to prostě nejde. Kdyby to byl těžší soupeř, tak toho využije a těžko bychom se dostávali opět do kontaktu. Druhá třetina za moc nestála, nicméně jsme se dostali do vedení a to jsme udrželi. Písek přijel v omlazené sestavě a takový výkon by se nám mohl pěkně vymstít už třeba ve středu s Hronovem, který nemá špatné výsledky. Musíme se srovnat a přestat faulovat. Máme to dobře rozehrané a když porazíme Hronov, tak ten stav bude mnohem lepší.“


související články


partneři klubu