16.02.2024

Čtyři zápasy do konce! Kobra zamíří do Řisut

Marek Baloun

Po neúspěchu s Hronovem čeká Kobru další výjezd, tentokrát ale (pokud si odmyslíme Letňany) ta nejkratší možná - do Řisut. Tamním Buldokům už o nic nejde, maximálně se dostat z posledního místa. Naopak mohou potrápit Pražany, kteří stále usilují o jistotu postupu do play-off. Zda se jim podaří před posledním domácím zápasem udělat další krok můžete sledovat od 18:30!

Buldoci se s 21 body krčí na samotném chvostu tabulky, na předposlední Písek ztrácí 10 bodů a krom jasného nepostupu do play-off je velmi pravděpodobně čeká barážová série o záchranu. V celé nadstavbě se jim podařily vyhrát pouze dva zápasy, jeden z nich ale byl právě proti Jihočechům v minulém kole. Ačkoliv Králové po čtyřiceti minutách divoké přestřelky vedli hlavně zásluhou hattrickového Petráska o dvě branky, ve zbývající dvacetiminutovce naprosto propadli, nechali si dát tři branky a nakonec doma prohráli 5:6. Jediné předchozí vítězství Řisut bylo 24. ledna, když doma rozstřílely Cheb 6:0.

To Pražané jdou do zápasu s porážkou od Hronova. Ačkoliv šli svěřenci Miloslava Šeby už během prvních deseti minut do dvoubrankového vedení, postupně se o něj nechali obrat a najednou to byli oni, kdo museli dohánět skóre. To se jim sice v závěru druhého dějství povedlo, bylo to ale z jejich strany vše. Wikov naopak opět zabral, trefil se ještě dvakrát a z Braníku si tak odvezl výhru 5:3. Trenéři obou celků se po utkání shodli, že východočeský tým hrál lépe takticky a zasloužil si tak vyhrát. „Odehráli jsme kvalitní utkání a hráči dodržovali stanovenou taktiku. Několikrát jsme zbytečně propadli dozadu, ale podržel nás brankář. Myslím si, že jsme vyhráli díky dodržené disciplíně,“ uvedl hronovský Vlastislav Vodřejc a Miloslav Šeba mu přitakal. „Hráče jsme dopředu upozorňovali, aby se nenechali ukolébat dobrými výsledky v poslední době a že to bude těžký zápas. Vedli jsme 2:0, jenže někteří hráči si začali myslet, že se Hronov porazí sám. Soupeř má ale v mužstvu mnoho bojovníků, kteří dokáží využít šanci, když ji vycítí. Od našich hráčů nebylo vidět dostatečné nasazení a předvedli jsme asi nejhorší výkon za posledních 14 dní."

Pražané tak stále nemají nic jasné. Postupovou 10. příčku sice stále drží, Cheb ale ztrácí jen pět bodů a navíc měl volné kolo, takže si před soubojem s 9. Benátkami odpočinul. Na ty mimochodem Braničtí ztrácejí jen tři body, takže je pořád mohou dostihnout. Jizeřané jsou nicméně rozjetí a mají sérii čtyř výher v řadě. Závěr nadstavbové části tak bude velmi zajímavý...

související články


partneři klubu