20.02.2024

Kobru čekají Benátky, které stále vedou skupinu o předkolo

Martina Nová, Vojtěch Martinek

Nadstavbová část se pomalu blíží ke konci a Kobra má před sebou poslední tři utkání. První na seznamu soupeřů jsou Benátky nad Jizerou, které mají na Branické náskok dvou bodů a zápas k dobru. Pokud by se Pražanům povedlo vyhrát za tři body, svého skoka by přeskočili. Utkání se odehraje ve středu 21.2. od 18 hodin v Braníku.

Kobra i Benátky mají velmi slibně nakročeno do play-off. Případná výhra za tři body by oběma celkům účast v jarních vyřazovacích bojích takřka definitivně zajistila, dotahující Cheb totiž aktuálně na domácí ztrácí sedm a na hosty hned devět bodů.

Zároveň se střetnou dva výběry s impozantní formou – Braničtí zvítězili v pěti z posledních šesti utkání, zatímco Pojizerští se vezou na sérii pěti úspěchů v řadě a za celou druhou fázi soutěže dosud padli jen jednou.

Co se vzájemných zápasů týče, Kobra sice pro sebe urvala obě střetnutí v základní části (3:2 a 5:3), koncem ledna si ale z ledu Benátek odvezla debakl 2:8.

V rámci skupiny Západ vede celému kanadskému bodování kobří kapitán Tomáš Šťastný, který ve 37 zápasech zvládl nasbírat 24 gólů a 35 asistencí. To prvního záastupce Benátek nad Jizerou nalezneme až na 20. místě. Je jím David Šafránek, který ve 33 utkáních 24x skóroval a 16x nahrával. Je zároveň nejlepším střelcem Benáteckých, naopak nejlepším asistentem je Lukáš Kučera.

související články


partneři klubu