21.02.2024

Do předkola chceme jít s vítěznou mentalitou, burcuje Filip Vlček

Vít Trubička

Na domácí výhře Kobry nad Benátkami se velkou mírou podílel útočník Filip Vlček, který se prosadil za záda gólmana Brázdila hned ve třech případech. Kobra tak dokráčela v souboji o první místo k cennému vítězství 7:3 a díky tomu se posunuli na čelo tabulky nadstavbové skupiny B. „Víme o co hrajeme. Proto pro nás nyní neexistovalo nic jiného než výhra,“ těmito slovy shrnul střelec hattricku hlavní cíl Branických v tomto utkání.

Proti Benátkám důležité tříbodové vítězství, díky kterému máte větší šanci na první místo po nadstavbové části. Jak jste za tohle rádi?

Sezona se blíží ke konci a my víme, o co hrajeme. Chceme se dostat do předkola, z toho důvodu v tomto utkání neexistovalo nic jiného než výhra. Šli jsme si za tím a podali dobrý výkon. Akorát mě mrzí, že kdykoliv jsme měli šanci odskočit, tak jsme se nedokázali koncentrovat na hru a soupeř dal vzápětí gól. Zápas šlo dohrát v klidu, avšak z tohoto důvodu to opět bylo s nervy. Naštěstí to tam Málič (Roman Málek) zavřel, nám tam napadaly góly a zaslouženě jsme vyhráli.

První třetina přinesla plno šancí, avšak jako jediná skončila bezgólová. Čím to podle vás bylo?

Asi to bylo opatrné. Oba týmy chtěly vyhrát, oba totiž hrají o první dvě místa v nadstavbě a snaží se pod sebe dostat Cheb.

Brali jste jako podstatný moment přežití dvojnásobného oslabení v úvodní periodě?

Určitě. Říká se, že když nedáš gól v přesilovce pět na tři, nemůžeš vyhrát. To se v tomhle zápasu potvrdilo.

Už po deseti vteřinách v druhé třetině jste se dostali do vedení díky úspěšnému nájezdu Tomáše Šťastného. Věřili jste si pak i díky tomuto více?

Začátek byl super, ale nám druhé třetiny moc nejdou. Což ukázalo i to, že jsme vzápětí dostali gól na 1:1. Na tomhle musíme zapracovat, pokud chceme hrát předkolo. Bylo by to až příliš náročné tímto stylem.

Co se změnilo mezi prvními dvěma třetinami? Rozdíl mezi nimi činí hned šest branek.

Hrajeme doma a jsme na tohle kluziště zvyklí. Máme na to útok, máme hodně střelců. Myslím si, že právě z tohoto důvodu to tam napadalo.

Vám se navíc povedlo skórovat hned třikrát. Je hattrick v takovém zápasu pro vás o to cennější?

Chtěl jsem si nastavit dobře hlavu. Byl to důležitý zápas a jsem rád, že jsem takto přispěl týmu k vítězství.

Nyní vás čekají dva venkovní duely v Kralupech a v Chebu. S čím do nich jít?

Jednoznačně budeme chtít oba vyhrát a jít do předkola s vítěznou mentalitou.


partneři klubu