19.12.2017

V předehrávce jede Kobra do Trutnova. Prolomí kouzlo domácího ledu?

Šimon Sýkora

P R A H A - Díky odstoupení Mostu ze soutěže proběhne předehrávka 29. kole již ve středu 20.12. Kobra v něm zavítá do Trutnova k třetímu vzájemnému utkání. V předchozích dvou vzájemných zápasech zvítězil vždy domácí celek, potvrdí se pravidlo i tentokrát?

Trutnovští se prakticky celou sezónu drží vprostřed tabulky. Aktuálně jim patří šesté místo s pohodlným devítibodovým náskokem před sedmými Letňany a pouze tříbodovou ztrátou na Vrchlabí. O další příčku a jeden bod výš je jejich dnešní soupeř, Kobra. V tabulce domácích zápasů je na tom Trutnov ještě lépe, na děleném třetím místě s Děčínem. Sice má horší brankový poměr, v jedenácti zápasech si ale připsal sedm výher a další dvě v prodloužení, pouze dvakrát padl.

Dobrou formu ukazuje také výsledek z posledních dvanácti zápasů. V nich padl Trutnov pouze třikrát (na Kobře, s Vrchlabím a v Letňanech). Celkem devětkrát se tak mohl radovat, i když čtyřikrát z toho až v nastaveném čase. K důležitým zářezům za toto období patří určitě výhra na nájezdy s Jabloncem 5:4 a Sokolovem 4:0. Poslední utkání, hrané v Letňanech však skončilo debaklem 7:2, který navíc přerušil šestizápasovou vítěznou šňůru, a trutnovští si tak určitě budou chtít spravit chuť.

Nejproduktivnějším hráčem svého klubu je kapitán Aleš Půlpán, který si drží průměr bodu na zápas (11+12). Druhý je Jak Kolář s 19 body v 15 zápasech (5+14), který však již v klubu nepůsobí. Stejný počet bodů (10+9) získaný ale ve 23 zápasech má bratr kapitána a nejlepšího střelce týmu Tomáš Půlpán. Nejvíc bodů mezi obránci má na svém kontě Pavel Fedulov (3+11).

Kobra je také v tabulce stabilní, udržuje si stále 4.-5. místo. Jak bylo zmíněno, aktuálně je na místě čtvrtém, bod před Vrchlabím. Na bodově vyrovnanou špičku ztrácí sedm respektive osm bodů. V uplynulé čtvrtině sezóny odcházela poražena z Jablonce (2:1) a ze svého ledu s Řisuty (4:5 po nájezdech) a Dvorem Králové (1:5). Zbylé dva týmy první trojice porazit dokázala (Děčín 5:2, Sokolov 7:5) a i díky tomu si drží náskok před dotírajícím Vrchlabím a Trutnovem. Pražskému celku se nedaří doma, venku je však aktuálně nejlepší. Ve dvanácti venkovních zápasech osmkrát vyhrál, jednou ztratil zápas v prodloužení.

Nejvíce bodů na svém kontě má Jakub Jedlička. Kobří dvacítka nasbírala ve 23 zápasech 31 bodů (15+16) a je nejlepším střelcem a děleným nejlepším nahrávačem. Stejný počet asistencí mají ještě Dominik Novák a Martin Čurda, kteří se dělí o druhou pozici v bodech (oba 7+16).

Ve vzájemných utkáních vyhrál vždy tým domácí. Trutnov v 7. kole 4:2, Kobra v 18. kole 5:2. Stejné pravidlo platilo i v minulé sezóně, Kobra na svém ledě vyhrála 3:2 po nájezdech a 6:2, Trutnov 5:4 v prodloužení a 6:5.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Kobra Praha 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 31. Bříška (L.Tondr, Babec), 38. Bříška (M.Tondr, Moravec) – 23. Šteiner (Novák)

Sestava Kobry: Bílek – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

HC Letci Letňany vs. HC BAK Trutnov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Havlůj (Volek, Dyrynk), 13. Beran (Kotyra, Hozák), 22. Kadaně (Kotyra, Hozák), 24. Hozák (Kadaně, Lytvynov), 33. Prchal Václav, 37. Kučera Jan, 45. Kotyra (Hozák, Kadaně) - 16. Svoboda (Kastner), 47. Martinec (Chytráček, Suvorov).

Sestava Trutnova: Jeschke - Poul, Píša, Bezděk, Fedulov, Suvorov, Vácha, Suk, Machač - A. Půlpán, Zahradník, Kubinčák, T. Půlpán, Kastner, Svoboda, Chytráček, Smékal, Martinec .

související články


partneři klubu