09.03.2024

Postup je náš! Kobra otočila rozhodující bitvu v Mostě

Vojtěch Martinek


Kobra v neděli odpoledne na severu Čech otevřela brány osmifinále! Na ledě mosteckých Lvů sice po první třetině prohrávala 0:2, ale nenechala se nepříznivým vývojem položit na lopatky. V prostřední části nejprve dvěma zásahy svůj tým dostal zpět do hry Kamil Bříška, přičemž v posledním dějství pak obrat dokonal Tomáš Šťastný. Branické tak příští týden čeká další kolo play-off, ve kterém vyzvou na souboj chomutovské Piráty.


PK3, 09.03.2024 v 15:00

MOSTEČTÍ LVI

HC Kobra Praha

2:3

(2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Procházka (Berčík, Písařík), 15. Mical (Řehoř, Šimeček) – 32. Bříška (Šťastný), 40. Bříška (Stejskal, Vlček), 53. Šteiner (Šťastný, Vlček). Rozhodčí: Jílek – Hradil, Teršíp. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl – Křen, Havlůj (C), Hoffmann, Steinocher, Böhm (A), Nedrda, Vojíř – Berčík, Písařík, Procházka – Jindra, Řehoř, Šimeček – Buberl, Král, Mical – Peroutka.

HC Kobra Praha: Málek – Stejskal, Šteiner (A), Duda, Shaklein, Dudáček, Horáček – Bříška (A), Šťastný (C), Vlček – Houška, Tichý, Nagy – Kvasnička, Petrák, Míšek – Janča, Matuška, Urban.

Komentář k utkání

Do první třetiny vstoupili lépe domácí, kteří tak navázali na druhé utkání v sérii. Herně měli převahu a poměrně rychle to dokázali přetavit v úvodní gól. V 6. minutě otevřel skóre Jakub Procházka a přiblížil Most k postupu do dalšího kola. S Kobrou to vypadalo ještě hůř v 15. minutě, když usedl na trestnou horáček a na 2:0 zvýšil Martin Mical.

Jenže podobnost s druhým zápasem v sérii nebyla jen čiště náhodná. Druhá třetina totiž opět lépe vyšla hostujícímu mužstva, v tomto případě ale tím týmem byla Kobra. Domácí mužstvo povolilo ze svého tempa a Pražané toho využili. Početní výhodu v polovině duelu využil Kamil Bříška a pět vteřin před sirénou dokázal i vyrovnat.

Po přestávce bylo poměrně jasné, jaká v obou táborech panuje nálada. Mostečtí ztratili dvoubrankové vedení, naopak Kobra si zvedla sebevědomí gólem do kabiny. Svěřenci Miloslava Šeby tuto energii nakonec dokózali přetavit v rozhodující trefu, do čtvrtfinále play-off skupiny Západ je posla Dominik Šteiner.




partneři klubu