12.03.2024

První utkání osmifinále nevyšlo, Chomutov se ujímá vedení v sérii

Eliška Ratiborská


V rámci prvního zápasu osmifinále druhé ligy zajížděli braničtí hokejisté na led Chomutova. K vidění byl od samého začátku urputný boj o každý centimetr ledu. V každé třetině padla pouze jedna branka, nejdříve díky dorážce Jana Svobody a následně se dvakrát prosadil Petr Eret. Čisté konto si připsal domácí brankář Martin Altrichter a Piráti se tak ujímají vedení v sérii poměrem 1:0.


OF1, 12.03.2024 v 17:30

Piráti Chomutov

HC Kobra Praha

3:0

(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. J. Svoboda (Eliáš, Eret), 40. Eret (M. Tůma, Ulrych), 59. Eret (M. Tůma, J. Svoboda). Rozhodčí: Hlinka, Hucl - Sýkora, Hošťálek. Vyloučení: 1:2. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 604. Průběh utkání: 1:0, 3:0.

Piráti Chomutov: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, M. Tůma – J. Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa – Kostourek.

HC Kobra Praha: Málek – Šteiner, T. Duda, Dudáček, Shaklein, Horáček – T. Urban I, Šťastný, Nagy – S. Tichý, Houška, F. Vlček – Míšek, Petrák, M. Kvasnička – Janča, Matuška.

Komentář k utkání

Úvodní třetina přinesla opatrnou hru a minimum šancí. K první výrazné se dostal v desáté minutě kapitán Pirátů Viktor Hübl, který střílel z první po přihrávce Zajíčka, nicméně Roman Málek se v brance včas přesunul a puk vyrazil.

Domácí byli šťastnější v čase 15:22, když Filip Eliáš vypálil na svého bývalého maskovaného spoluhráče od modré, ten vyrazil puk na pravý kruh, kde na kotouč už čekal Jan Svoboda a mířil přesně. Chvíli po tom, mohl mít navýšení na holi Mála, jenže po přihrávce Váchala zamířil jen do Málkovy hrudi – 1:0.

Šanci na druhé straně měl na začátku druhé dvacetiminutovky Vladislav Houška, který jel sám na Martina Altrichtera, ale klička mu nevyšla a stejně tak brankář zvládl i následný pokus Jana Matušky. Podobně to bylo v šestatřicáté minutě před druhým gólmanem, na kterého to postupně zkoušeli rychle za sebou Zajíček, Stehlík a Hübl.

Čas 39:14 přinesl další radost pro Chomutovské. Ulrich přihrál bekhendem na Tůmu, který našel na pravé straně Petra Ereta, ten se prosadil z první a navýšil vedení svého týmu – 2:0.

První polovina poslední části hry byla plná šancí Pirátů. Jako první se k puku dostal před brankou osamocený Petr Eret, jenže mířil jen do lapačky pražského brankáře. Další nadějnou možnost měl Jouza před prázdnou bránou, nicméně Málek se vleže natáhl a kotouč vyrazil. Stejně tak chybělo střelecké štěstí Hüblovi a Tůmovi.

V závěru utkání poslali trenéři Kobry brankáře na střídačku a na ledě ho vystřídal šestý útočící hráč. Dominik Šteiner chtěl tuto výhodu využít a nabruslil si do dobré pozice, ale domácí branku netrefil. Následně v čase 58:45 jeho zaváhání potrestal Petr Eret, když zakončil do opuštěné branky hostů a stvrdil tím vítězství Chomutova – 3:0.

V prvním osmifinálovém klání se tak prosadili jen Piráti a skóre série je na jejich straně. K dalšímu zápasu se týmy sejdou už ve čtvrtek 14. března od 18 hodin v Praze.

(Report převzaný z webu piratichomutov.cz, autoři: Eliška Ratiborská, Tadeáš Kožený)



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Byl to typický zápas play-off, což už jsme si vyzkoušeli s Mostem. Věřili jsme si i na to, že půjdeme do prodloužení. Nicméně jsme udělali asi tři zbytečné chyby, které rozhodly. Zkusili jsme to zvrátit ve hře bez brankáře, ale nepovedlo se. Doma chceme rozhodně vyhrát a vrátit se sem v sobotu s bodem.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to těžké utkání, jelikož jsme měli deset dní pauzu, takže oproti nám byl soupeř rozehraný. Pro nás byl tím pádem vstup do zápasu těžší, nešly nám moc nohy. Ale potom nás trošku uklidnil gól. Měli jsme tam ještě nějaké šance, které jsme neproměnili, ale dneska jsme hráli výborně dozadu, gólman nás držel. Je to důležité první vítězství. Vždycky je těžké hrát hokej na krásu, ale tohle už je play-off a jinak to nebude, každý zápas bude stejně.“



partneři klubu