14.03.2024

Kobra doma bojovala do posledního dechu, druhé utkání dotáhla do prodloužení

Vojtěch Martinek


Čtvrteční druhé utkání osmifinálové série s Chomutovem nabídlo litý boj. Braničtí drželi s vítězem základní části krok, nenechávali mu nic zadarmo a po gólech Šteinera s Vlčkem bitvu dotáhli až do prodloužení, ve kterém ovšem po střele ze slotu padli. O víkendu tak budou na ledě Pirátů odvracet konec sezóny.


OF2, 14.03.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

Piráti Chomutov

2:3pr.

(1:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Šteiner (Šťastný, Vlček), 42. Vlček – 15. Eret (Hübl, Kadeřávek), 30. Hübl (Kadeřávek), 67. Tůma (T. Svoboda, Hübl). Rozhodčí: Glanc, Valda – Belko, Baxa. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 483. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Kobra Praha: Málek – Dudáček, Horáček, Šteiner (A), Stejskal, Duda – Houška, Urban, Šťastný (C), Vlček, Tichý, Míšek, Kvasnička, Petrák, Matuška, Nagy, Bříška (A), Janča.

Piráti Chomutov: Běhula – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel (A), Váchal – Stehlík, Hübl (C), Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa – Kostourek.

Komentář k utkání

Úvod první třetiny nabídl vyrovnanou podívanou bez výraznějších šancí na kterékoliv straně. Na první gól utkání se tak čekalo až do dvanácté minuty, kdy se po převzetí pasu od Šťastného prosadil Dominik Šteiner. Piráti se ovšem nepříznivým vývojem nenechali rozhodit a následně během přesilovky po vyloučení Houšky vyvinuli na Málka obrovský tlak, který sekundu před koncem trestu ve vyrovnání přetavil Petr Eret.

Braničtí mohli v prostřední pasáži litovat nevyužité početní výhody za vysokou hůl Jana Svobody. O pár minut později totiž dostal menší trest za vyhození puku gólman Roman Málek a pěknou střelou z kruhu pro vhazování dokonal obrat velezkušený Viktor Hübl. Kobra pak před koncem druhé třetiny mohla pykat i za další prohřešek, když byl vyloučen Dudáček, ale dorážka ze strany trefila jen brankovou konstrukci.

Domácí se nicméně nevzdali a pouhé dvě minuty po přestávce se vrátili zpět do zápasu. V početní výhodě totiž po křídle až před Běluhu sjel Filip Vlček, jehož následné zakončení zaplulo mezi tyč a beton přesouvajícího se gólmana. Vyrovnaná hra pak do konce základní doby už další zásah nenabídla, a duel se tak v Braníku přelil do prodloužení.

V něm nakonec Pražané doplatili na nedisciplinovanost, když početní výhodu střelou ze slotu v rozhodující zásah přetavil Martin Tůma. Chomutov tak v Praze po litém boji vyhrál 3:2 a vybojoval si mečbol.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: „Myslím, že jsme se poučili z hry, kterou jsme hráli první utkání. Mančaft byl dobře nastavený na to, abychom dnes vyhráli a šli jsme do toho, že chceme vyhrát. Na konci 3. třetiny jsme byli i lepší, tam ale přišlo sporné vyloučení. To ale nebylo nic oproti vyloučení v prodloužení, po kterém jsme dostali gól. Je to škoda, mančaft si zasloužil vyhrát. Málek dobře chytal, všechny obrany i útoky fungovaly a na to, že (v Chomutově) mají tak zkušené hráče, tak dnes převahu neměli. Rozhodující byla akce Bříšky, kterou gólman chytil do lapačky. To jsme měli proměnit. Nedá se nic dělat, zítra se musíme na tréninku dát dohromady a vyrazit do Chomutova a zabojovat o pondělí.“

Petr Martínek, Piráti Chomutov: „Máme za sebou hodně těžké utkání. Je důležité, že jsme ho v prodloužení urvali a přetáhli na svou stranu. Je tu menší hřiště, navíc domácí hráli velmi dobře. Měli výborný pohyb a těžili z toho, že jsou na hřiště zvyklí. Nám dělalo menší hřiště malinko problémy, zaplať pánbůh, že jsme udrželi zápas na naší straně.“



partneři klubu