04.01.2018

Filip Hlinka: Musíme se více semknout jako tým

Vít Trubička

Utkání proti Děčínu zhodnotil střelec úvodního gólu Kobry Filip Hlinka. Jako prvnímu se mu zadařilo prostřelit děčínského gólmana, na čemž si v zápase vylámalo zuby plno jeho spoluhráčů při celé řadě střeleckých pokusů během zápasu. Ke smůle domácích však Lavinger za svá záda propustil pouze jeden další puk, zatímco Václav Mouček šest.

Jako první jste našel recept na děčínského gólmana Lavingera. Co bylo úspěšným klíčem pro vstřelení gólu?
V našem obranném pásmu se ke mně odrazil kotouč. Před sebou jsem viděl otevřené hřiště, tak jsem se vydal na druhou stranu. Jeli jsme v přečíslení tři na jednoho. Nebylo jak nahrát, byl jsem sám před brankářem, tak jsem zkusil vystřelit a zadařilo se.

Co podle vás vedlo k tomu, že jste docela dlouho nemohli děčínskou branku dobýt, ačkoliv zejména v prvních dvou třetinách jste měli obrovské množství střeleckých pokusů?
Je to, bohužel, náš dlouhodobější problém. Tlačíme soupeře, ale nemůžeme dát gól. Děčín je momentálně starší a zkušenější tým, který své šance dokáže proměnit. My do nich bušíme, ale nespadne to tam.

S Děčínem jste v této sezóně poprvé padli. Z čeho se musíte ponaučit před příštím vzájemným zápasem?
Musíme se více semknout jako tým, dodržovat taktiku, proměňovat šance, prostě činit to, co nás vedlo k tomu, když jsme ty zápasy vyhrávali. Nic jiného v tom nevidím.

Série proher se bohužel rozrostla na čtyři zápasy. Nabádá vás nějak trenér k zvýšení sebevědomí pro zlomení této nepříznivé bilance?
My si říkáme pořád to samé, tam není co měnit. Podle mě nám nepřeje štěstí, někteří hráči jsou na marodce. Čekáme na uzdravení kluků, abychom měli zase plný tým.

Za Kobru nastoupili noví hráči ze Slavie. Poprvé nastoupil např. Tomáš Šmerha. Jak se vám osobně s nimi hrálo?
Kluky jsem znal už ze Slavie, ve které jsem působil, když jsem byl mladší. Kluci jsou super, jsou šikovní. Doplnili kádr při početné marodce. Přišli nám na výpomoc.

Děkuji za rozhovor. Ať se daří!


partneři klubu