20.02.2018

Podaří se Kobře porazit Řisuty na čtvrtý pokus?

Pavel Novák

PRAHA - Základní část se pomalu blíží ke konci, pražský celek s kobrou na prsou přijede před play-off prověřit tým Řisut. Zatímco Kobra už má jistou 6. příčku v tabulce, stále se ještě může pokusit zaútočit na pátou příčku a přerušit sérii proher s Trutnovem a Děčínem. Týmu Řisut momentálně patří 9. místo v tabulce, od sedmých Letňan je dělí pouze 2 body a mají zápas k dobru, rozhodně je tedy stále o co hrát a my se můžeme těšit na bojovný hokej plný maximálního nasazení. Úvodní hvizd zazní v 18:00.

Aktuální forma obou týmů

Celku Řisut se v poslední době příliš nedaří, od posledního střetnutí s pražským celkem zvítězili pouze jednou a to vysoko 8:2 přehráli Letce z Letňan, bod vybojovali na domácím ledě za remízu s Dvorem Králové, jinak ve všech ostatních zápasech vyšli bez jediného bodu. V posledním zápase se Buldokům nepodařilo bodovat proti Jablonci i přesto, že se podařilo snížit nepříznivé skóre z 1:5 na konečných 4:5. Proti Pražanům se však Řisutům celou sezonu daří, ve všech třech předchozích duelech si připsali výhru, dvakrát zápas dospěl až k samostatným nájezdům.

Poslední zápas HC Řisuty

TJ HC Řisuty vs. HC Vlci Jablonec 4:5 (1:0, 0:1, 3:4)

Branky a nahrávky: 7. Babický (Rod, Krpata), 53. Dostál, 54. Krpata (Kos, Babický), 60. Kos (Krpata) – 32. Havlas (Peřina), 42. Pulec (Havlas), 46. Bříška (Nevyhoštěný), 47. Bříška (Šuráň), 52. Bříška (Víšek, Tondr).

Sestava Řisut: Ilašenko (od 51. Odložilík) – Dostál, Havelka, Babický (A), Zderadička, Potěchin – Krpata, Kos, Rod, Mařík, Vyskočil, Schildhabel, Záleský, Patyk, Hampl.

Kobra je poslední dobou jako na houpačce, sérii několika výher v řadě zastavil až rozjetý Jablonec. Pražanům se podařilo vybojovat tři body na ledě silného Vrchlabí, pak ale přišla vysoká domácí prohra s Trutnovem (0:5) a v divoké přestřelce na ledě Děčína ztratila tříbrankové vedení a padla 7:6 v prodloužení.

Poslední zápas HC Kobra Praha

HC Děčín vs. HC Kobra 7:6pp (1:3, 3:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Oliverius (Navarra, Zika), 26. Zika (Navarra, Oliverius), 39. Oliverius (Volráb, Hříbal), 40. Volráb (Oliverius, Hříbal), 43. Volráb (Oliverius, Hříbal), 45. Volráb (Zika, Oliverius), 61. Volráb (Navarra, Hříbal) – 2. David Šteiner, 4. Jedlička (Chlapík), 11. Dominik Šteiner (Jedlička), 32. Chlapík (Matějček, Skočovský), 36. Roman Verbík (Jedlička, Chlapík), 42. Jedlička (Matějček, Jakub Verbík).

Sestava Kobry: Mouček (Bílek) – Skočovský, Semrád, Šteiner Do., Drahorád, Verbík J., Verbík R., Kolařík – Jedlička, Matějček, Tuma, Slanina, Chlapík, Šteiner Da., Hlinka, Mužík.

Koho sledovat?

Hned čtyři obránci Řisut dosáhli v kanadském bodování na více než 10 bodů, nejproduktivnějším hráčem je pak útočník Matěj Kos (35 bodů), v posledních zápasech se také bodově dařilo Ondřeji Krpatovi (31 bodů). Z Pražanů je nejproduktivnější Jakub Jedlička, který vede kanadské bodování hráčů Kobry se 40 body, potvrdil to i v posledním zápase s Děčínem, kde si připsal 4 body za 2 góly a dvě asistence.

Vzájemné zápasy

Kobře se proti hokejistům z Řisut nedaří celou sezonu, ze tří vzájemných duelů urvala pouze 2 body za 2 remízy, uvidíme, zda-li se podaří Kobře tuto špatnou bilanci změnit v posledním vzájemném klání.

Poslední vzájemný zápas

HC Řisuty vs. HC Kobra 5:4 (3:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Kos (Rod, Babický), 16. Krpata (Rod, Kos), 18. Choc (Kos, Babický), 31. Babický (Rod, Kužel), 50. Kos (Rod, Kužel) – 10. Chlapík (Antončík), 25. Drahorád (Čurda), 45. Šteiner (Semrád, Jedlička), 60. Novák. Rozhodčí: Čáp – Marek, Zmeškal. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.

HC Řisuty: Ilašenko – Babický (A), Kužel, Potěchin, Dostál, Havelka, Keller – Krpata, Kos (C), Rod – Vyskočil, Fortelka, Zderadička – Mařík, Choc.

HC Kobra Praha: Bílek – Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík R., Skočovský – Čurda, Sovík, Šálek – Novák, Jedlička, Matějček (A) – Tůma, Chlapík, Hlinka – Antončík (C).

související články


partneři klubu