23.08.2018

Po dvou letech změří Kobra síly s pražskou Slavií

Šimon Sýkora

P R A H A - Čeká nás srovnání dvou pražských týmů, po roční pauze přijede na led v Braníku Slavia. Každý má jinou historii, každý hraje jinou ligu. Půjde tak o zajímavé poměření sil a pro fanoušky zajímavý zápas.

Oba týmy mají za sebou zatím úspěšnou přípravu. Domácí Kobra nejprve prohrála s Letňany, od té doby ale pouze vítězila. Nejprve proti Táboru v prodloužení, poté si poradila v odvetě s Letci. Naposledy přemohla po pěti vzájemných prohrách Řisuty. Zápas se Slavií je pro hráče Kobry poslední utkání před domácím publikem v přípravě, poté je již čekají jen zápasy v Řisutech, respektive ve Slaném a v Táboře.

Nejproduktivnějším hráčem domácího celku je v přípravě nová posila Tomáš Šťastný, která si ve 4 zápasech připsala stejné množství branek a 3 asistence. Na svém kontě tak má 7 bodů. Následuje navrátilec Jiří Kysela. Nastřílel stejný počet gólů jako Šťastný, k nim přidal 1 asistenci. Mezi obránci má nejvíce bodů Dominik Šteiner (2+2), který ale hraje celou přípravu na postu útočníka. Z obránců jako takových je nejúspěšnější Karel Drahorád. Odehrál zatím jediné utkání (proti Řistům) a získal v nich 3 body (2+1).

Brankáři se zatím střídají, nejvíce odchytaných minut – 112 – má na svém kontě David Novák. Jako jediný z maskovaných mužů zasáhl do všech zápasů a drží si průměr 3,21 branek na zápas. Všichni tři brankáři obdrželi po 6 brankách.

Slavia měla podobný start jako Kobra, první utkání prohrála. Sehrála ho v Benešově s kazašským Kokšetau. Od té doby pouze vyhrávala, postupně porazila Pavlodar, Litoměřice, druholigové Klatovy, Benátky, a opět Litoměřice. Den před zápasem s Kobrou jí čeká ještě velké derby s pražskou Spartou (aktualizace: Slavia podlehla Spartě 3:2 v prodloužení). I Slavii po střetnutí s Kobrou čekají poslední dvě utkání, v Benátkách a doma s Kladnem.

Slavia prošla přes léto velkou obměnou kádru, duel bude mít pro některé hráče pikantní příchuť. Několik hráčů ze současné soupisky Slavie hrálo v minulých letech na hostování na Kobře, naopak na soupisce branického klubu je několik slavistických odchovanců. Opět budou moci změřit své síly sourozenci Šteinerové, za kobru hraje Dominik, za Slavii mladší David. I Davida si můžete pamatovat ze soupisky Kobry z loňské sezóny.

Uvidíme, jak skončí tento pražský duel a zda bude vyrovnanější, než před dvěma lety. Slavia tehdy vyhrála vysoko 1:8.

související články


partneři klubu