15.09.2018

David Kellner: Kapitán jsem byl naposledy v deváté třídě

Barbora Wolfová

P R A H A - Po úvodním zápase proti Bílině jsme vyzpovídali kapitána domácích, Davida Kellnera, který v přestřelce přispěl hattrickem. Zápas vypadal po první třetině jasně vyhraný pro Kobru, ovšem Bílina zvládla snížit na jednobrankový rozdíl. Tříbodový zisk si domácí potvrdili gólem do prázdné brány a připsali si tak první tři body do tabulky.

Jak hodnotíte utkání proti Bílině?
Byl to první mistrák. V přípravě nám vyšel poslední zápas s Táborem, takže jsme byli docela nachystaní na utkání. Samozřejmě jsme dělali hodně chyb hlavně v obraně, ale celkově si myslím, že je to pozitivní.

Po první třetině, kdy jste měli slušný náskok, jste si situaci opět zkomplikovali a soupeř snížil na jednobrankový rozdíl. To připomíná scénář z minulých let...
To jsou ty chyby o kterých jsem mluvil. Byly tam individuální chyby, které by neměly být a soupeř je potrestal. První gól byla moje chyba, protože jsem nedobruslil hráče a on potom vystřelil. Musíme na tom zapracovat, aby se to nedělo. Jakmile pak přijede silnější soupeř, tak nás ztrestá. Naštěstí jsme z té westernovky vyšli dobře.

Vy jste se na výhře podpepsal hattrickem, to je dobrý vstup do sezóny že?
Ten už jsem nedal hodně dlouho... Já si ale myslím, že je úplně jedno, kdo dává góly. Důležité je, že se vítězí. Je to příjemné dát tři góly. Ten první gól jsem nějak doklepal, pak mi to dal Štajny do prázdné brány, takže zatím to funguje, to musím zaklepat. Je jedno kdo góly dává, ale hlavně musíme vyhrávat.

Platíte do kasy?
Ano, i když se snažím u Verbíků snížit sazbu. (směje se)

Jak vnímáte změny v kádru, ať už lajny, nebo změnu gólmana?
Já moc gólmana neřeším. V tomto rozestavení, co proti Bílině, spolu trénujeme od začátku sezóny a myslím si, že jsme se sehráli dobře. V průběhu nás ještě pořád doplňují noví kluci, kteří se začleňují a zapadají do systému. Vypadá to, že to klaplo, ale uvidíme až přijdou těžší soupeři.

Jak se cítíte v pro vás nové roli kapitána?
Je to zvláštní. Naposledy jsem byl kapitán někdy v deváté třídě, takže je to velké břemeno. Nejsem už taky nejmladší, tak to nějak vyplynulo. Ale jsme tu dobrá parta, takže je to super. Doufám, že to letos bude šlapat.


partneři klubu