02.10.2018

Sedmé kolo zavede Branické do Slaného

Vojtěch Martinek

P R A H A – Zápasový kolotoč II. ligy se roztočil na plné obrátky, svěřence lodivoda Miloslava Šeby čeká ve středu večer souboj s Řisuty. Ty zatím v letošním ročníku vyhrály pouze jedno jediné střetnutí a se třemi body se tak nachází na samotném chvostu tabulky severní skupiny. Prodlouží Kobra jejich trápení?

Celek z nedalekého Slaného nezahájil čtrnáctou sezónu ve třetí nejvyšší soutěži úplně slibně. V úvodním kole padl 3:7 v Sokolově, následovaly porážky 4:8 od Bíliny a 4:11 od Mosteckých lvů. Na první úspěch tak čekal až do čtvrtého kola, kdy po brankách Fortelky, Krpaty a Roda a výborném výkonu dvacetiletého gólmana Stahla zvítězil doma proti Klatovům 3:0.

Dosud poslední utkání sehráli buldoci minulou sobotu v Děčíně, kde se jim nepovedlo na úspěch ze střetnutí se Západočechy navázat. Přitom do zápasu nevstoupili špatně – díky přesným zásahům Roda a Vyskočila vedli už v šesté minutě o dvě branky. Později v prvním dějství ale snížil domácí ostrostřelec Sýkora a ve třetí třetině svými projektily otočili skóre Václav Krliš s Romanem Navarrou. Domů se tak po těsné prohře 2:3 vraceli Řisutští s prázdnou.

Nejvýraznější postavou v kádru středečních soupeřů Kobry je zatím útočník Ondřej Krpata, který mimo šesti bodů za dvě branky a čtyři asistence ve čtyřech odehraných zápasech nasbíral také sedmadvacet trestných minut, a je tak současně nejproduktivnějším i nejtrestanějším hráčem týmu ze Slaného. Špatně si nevede ani bek Jiří Dostál (4 Z, 1+4) či forvard Josef Urbanec (5 Z, 3+2), jenž před sezónou přestoupil do Řisut z Písku. O čas v brankovišti se dělí Jan Ilašenko a již výše zmíněný David Stahl.

Jakožto dva tradiční účastníci II. ligy proti sobě buldoci a Braničtí odehráli nemálo zápasů, přičemž loňská bilance hovoří ve prospěch prvních jmenovaných. Ti totiž triumfovali ve všech čtyřech vzájemných utkáních v základní části, nicméně nikdy se nejednalo o úplně přesvědčivá vítězství – jen jedno z nich se totiž rozhodlo v základní hrací době, všechny ostatní musely jít do prodloužení či do nájezdů. V letošní přípravě pak vždy slavil úspěch domácí celek, dvě střetnutí středečních soupeřů skončily výsledky 4:2 pro Kobru a 5:2 pro Řisuty.

související články


partneři klubu