12.10.2018

Kobra se v sobotu představí na dračím ledě

Vojtěch Martinek

P R A H A – Po týdenní pauze čeká na hokejisty Kobry další výzva. Tentokrát pojedou o body bojovat na sever Čech, kde se střetnou s Bílinou – posledním celkem tabulky, který letos už jednou zvládli zdolat. Povede se jim na první úspěch navázat a přerušit tak černou šňůru porážek?

Bílina pravidelně okupuje spodní patra tabulky a ani letos tomu zatím není jinak. V aktuálním ročníku dosud zvládla vybojovat pouze jednu jedinou výhru – Řisuty porazila na jejich ledě 8:4. Všechna ostatní měření sil skončila pro severočeský celek porážkou, včetně všech čtyř, které sehrál na svém ledě. V tom posledním přitom neměl k úspěchu daleko, když střetnutí s favorizovaným Vrchlabím dotlačil až do prodloužení, v němž však o vítězství celku z Krkonoš rozhodl Štěpán Matějček. Domácí tak brali aspoň bod.

V zápase proti Stadionu byl vidět hlavně Jakub Procházka, momentálně nejproduktivnější hráč Draků, který se blýskl hattrickem. Na svém kontě tak má už dvanáct bodů za devět branek a tři asistence. Výraznými postavami v bílinském kádru jsou dále obránce Tomáš Jungvirt (7 Z, 0+7) a forvard Tomáš Urban (7 Z, 3+3), jenž se letos do týmu vrátil po několika sezónách v německých nižších soutěžích. O čas v brankovišti se pak dělí trio ještě náctiletých mladíků Richard Běhula, Dušan Krejčí a Dominik Pavlát.

Kobra se se Severočechy letos už jednou střetla, a to hned v prvním kole. Divoká přestřelka skončila výsledkem 7:5 pro domácí Pražany, na jejichž vítězství nesl nemalý podíl Dominik Steiner. Ten střetnutí opustil s bilancí jeden gól a čtyři asistence. David Kellner si zase na své konto připsal hattrick, zatímco hostující Procházka se podepsal hned pod čtyři z pěti tref svého celku.

12. září: HC Kobra Praha – HC Draci Bílina 7:5 (3:1, 3:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Šteiner (Ryzák, Šťastný), 18. Kellner (Šteiner, Kysela), 18. Matějka (Hlinka), 24. Šťastný (Šteiner, Kellner), 26. Kellner (Šteiner, Drahorád), 38. Kellner (Šteiner, Drahorád), 60. Tuma (Jedlička,Schejbal) – 4. Procházka (Jungvirt), 24. Procházka (Novák A., Jungvirt), 34. Mašek (Šmejc), 35. Procházka (Brzek, Jungvirt), 39. Procházka (Brzek, Jungvirt).

HC Kobra Praha: Novák D. – Drahorád, Ryzák, Verbík R., Skočovský, Schejbal, Verbík J. – Kellner, Šteiner, Šťastný – Kysela, Jedlička, Tuma – Slabý, Hlinka, Matějka.

HC Draci Bílina: Běhula (26. Krejčí) – Vološin, Delmarche, Dvořák, Remnev, Novák A., Petržílka, Jungvirt – Kuluris, Jirkovský, Kolíček, Komínek, Procházka, Brzek, Urban, Mašek, Kučera, Gnusin, Šmejc.

Reportáž z tohoto střetnutí naleznete zde.

související články


partneři klubu