13.11.2018

Opět hrajeme doma, tentokrát proti Bílině

Vojtěch Martinek

P R A H A – Zápasový kolotoč se točí na plné obrátky, v rámci sedmnáctého kola bude Kobra na svém ledě hostit soupeře ze severních Čech. Stejně jako o víkendu půjde o hodně. Braničtí sice nedělním vítězstvím nad Řisuty poslali Bílinu na poslední místo, jejich středeční soupeř však za nimi zaostává jen kvůli horšímu skóre. Pokud si tedy chtějí svou pozici pojistit, budou muset vyhrát.

Draci mají za sebou špatný vstup do ročníku, z prvních sedmi utkání vyhráli jen jedno. Od těsné porážky 5:6 po prodloužení, kterou jim na začátku uplynulého měsíce uštědřilo Vrchlabí, se jim však daří o něco lépe a Šebovi svěřenci je tak ve středu rozhodně nemohou podcenit. A to nejen kvůli tomu, že poslední vzájemné utkání skončilo ve prospěch týmu ze severních Čech.

Branická obrana si bude muset pohlídat hlavně Jakuba Procházku, který se s šestadvaceti body na svém kontě dělí o druhé místo ve společném kanadském bodování skupin Sever a Střed s jabloneckým Kamilem Bříškou. Třiadvacetiletý forvard v letošní sezóně nastřílel už šestnáct gólu, a to pouze ve dvanácti odehraných utkáních. Spolu s ním kádr Draků táhne ještě Tomáš Urban (14 Z, 9+10).

Mezi třemi tyčemi Severočechů se zatím vystřídalo hned pět brankářů. Nejvytěžovanějším z nich je teprve osmnáctiletý Richard Běhula, který byl do klubu spolu s o rok starším kolegou Dominikem Pavlátem zapůjčen z extraligového Chomutova. Dále si za Bílinu letos zachytali také Dušan Krejčí a Oliver Štěpánek, jenž naposledy působil v juniorce Třince.

Středeční duel bude už třetím vzájemným měřením sil mezi Draky a Kobrou, přičemž vítězství si na své konto vždy připsal domácí celek. Naposledy se ze tří bodů po výsledku 6:4 radovali Draci.

13. října: HC Draci Bílina – HC Kobra Praha 6:4
Branky a nahrávky:
4. Cikánek (Kobes, Komínek), 34. Sýkora (Šimeček, Keszi), 37. Keszi (Pajk, Sýkora), 47. Šmejc (Procházka), 52. Procházka (Jungvirt, Šmejc), 57. Pajk (Sýkora, Keszi) – 28. Šťastný, 50. Jedlička (Nestrašil, Skočovský), 53. Šmerha (Šteiner Do., Šteiner Da.), 60. Hlinka (Nestrašil, Šťastný).

Bílina: Pavlát – Jarý, Cikánek, Jirkovský, Delmarche, Pajk, Novák A., Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Keszi, Gevorkian, Kobes, Urban (C), Mašek, Sýkora, Beránek, Šimeček, Šmejc.

Kobra: Mouček – Skočovský, Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A) – Kysela, Pekárek, Netolický, Šmerha, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Šteiner Do. (C), Slabý, Kasík, Šteiner Da., Šťastný, Hlinka, Antončík.

Podrobné statistiky z utkání naleznete zde.


partneři klubu