20.11.2018

Kobru čeká zápas na horké mostecké půdě

Libor Kokoška

P R A H A – Hokejisté Kobry ve středu vyjedou na horkou půdu celku MOSTEČTÍ LVI. Úkol zní jasně, přivézt nějaké ty body. Vzhledem k formě mosteckého celku se ale nebude jednat o jednoduchý úkol. Do kádru Kobry by se měl po zranění vrátit Roman Verbík.

Kobra stoupá nejen tabulkou, ale i výkonnostně. Nepřesvědčivé výkony z úvodu sezóny jsou minulostí, na řadu totiž přišla osobitá hra a získávání tolik potřebných bodů. Z krize, ve které se branický celek nacházel, je najednou hratelné páté místo s pouhou čtyřbodovou ztrátou na čtvrté místo, zajišťující play-off.

Nováček ve 2.lize se svým novým soupeřům nepředstavil vůbec špatně. Zejména vstup do sezóny byl famózní, ze dvanácti zápasu totiž Lvi odjeli bez bodu jen ve dvou případech, dalších devět utkání navíc vyhráli. Poslední dobou to s formou Severeočechů už není tak slavné. Za celý listopad si totiž poradili pouze s Děčínem. Jablonci, Vrchlabí a Klatovům nestačili, z posledního jmenovaného zápasu ale dokázali vytěžit aspoň bod.

MOSTEČTÍ LVI se tak momentálně nachází na druhé pozici s 31 body. Na vedoucí Sokolov ztrácí už devět bodů, na nepostupové pozice do vyřazovací části už májí náskok třinácti bodů.

Mezi přednosti mosteckých hokejistů funguje mistrovsky seřízený útok, který přidává jednu branku za druhou. Průměrně totiž vsítí takřka šest gólů na zápas.

V brance Lvů najdeme zkušeného Miroslava Hanuljaka, který si v letošní sezóně už dvakrát oblékl dres extraligového Litvínova. V nejvyšší tuzemské soutěži si navíc drží 92,86% úspěšnost zákroků. Záda mu kryje Dominik Chabr.

Mostecký celek je složen z ostříleného kádru s nespočtem zkušených veteránů, mezi kterými najdeme ale i několik nadějných mladíků. Mezi největší opory mosteckého celku se řadí Frantisek Bakrlik se zkušenostmi z Britských ostrovů, veterán Vladimír Kýhos, Martin Mical, mostecký srdcař Vítězslav Nedrda, František Mála nebo vůbec nejproduktivnější hráč Mostu s 32 kanadskými body Pavel Smolka.

Ve středu se sehrají ale i jiné zápasy. Děčín vyjíždí do silných Klatov, Bílina doma hostí nezastavitelný Sokolov a Řisuty si otestujíc kluziště Letců z Letňan.

související články


partneři klubu