23.11.2018

Branické čeká cesta do Trutnova

Vojtěch Martinek

Po středečním vítězství na ledě Mostu čeká hokejisty Kobry další venkovní utkání, tentokrát ale proti celku ze skupiny Střed. V sobotu je čeká dlouhá cesta do Podkrkonoší, kde vyzvou na souboj trápící se Trutnov. Ten zatím ještě v listopadu nevyhrál a v posledním kole dokonce schytal ostudný debakl. Prodlouží Braničtí jeho trápení?

Zatímco Pražané bojovali na severu Čech, draci na svém ledě hostili Kolín. Do zápasu vstoupili výborně – už čtyřicet pět sekund po úvodním buly šli po trefě Jaroslava Ukhina do vedení. Pak ale kozli vzali věci do svých rukou a svého soupeře nešetřili. Drtivou výhrou 7:1 prodloužili jeho šňůru porážek už na pět utkání, přičemž ostudný debakl se neobešel bez odezvy ze strany vedení trutnovského klubu. Na svých webových stránkách o den později představilo novou posilu, beka Tomáše Kynčla z Vrchlabí, a nevyloučilo ani další změny v sestavě do budoucna, zejména pak v útoku.

Tomu v letošní sezóně s šestnácti body na kontě kraluje dvaadvacetiletý Daniel Svoboda, který je s devíti zářezy na pažbě zároveň nejlepším klubovým střelcem. Mezi další opory Trutnova patří dvojice ostřílených veteránů Jaroslav Kalla (5+10) a Vojtěch Kubinčák (3+10), špatně si nevede ani Jan Semorád (6+7). Základním stavebním kamenem defenzívy je pak důrazný Pavel Fedulov (3+2).

V brankovišti se pak pravidelně střídají Oto Jeschke s Patrik Ašenbrenner, přičemž o jeden start více má v aktuálním ročníku druhý jmenovaný. Na soupisce figuruje ještě jméno Petra Pivrnce, který posledních šest let chytal za Jičín v krajském přeboru, ten ale na svou druholigovou premiéru ještě stále čeká.

Branické čeká v sobotu první střetnutí s Trutnovem v sezóně 2018/19, přičemž svému soupeři má co vracet. Loni jej totiž porazil hned třikrát ze čtyř vzájemných utkání, v tom posledním dokonce 0:5.

Zápasy s Trutnovem v sezóně 2017/18
7. kolo, 4. 10. 2017: Trutnov – Kobra 4:2
18. kolo, 15. 11. 2017: Kobra – Trutnov 5:2
29. kolo, 20. 12. 2017: Trutnov – Kobra 4:1
40. kolo, 14. 2. 2018: Kobra – Trutnov 0:5

související články


partneři klubu