02.12.2018

Junioři bojují o extraligu, jak úspěšně si počínají?

Vít Trubička

O svou účast v juniorské extralize se tvrdě perou členové juniorského týmu Kobry. Boj je to velmi náročný, v nadstavbové skupině O Regionální ligy juniorů mají za soupeře například ambiciózní Ústí nad Labem. V současné době se vyhoupli na páté místo, ovšem jak se jim daří v dosavadním průběhu letošní sezóny? To vám přiblíží následující článek.

Týmu Kobry se daří prostupovat nadstavbou celkem úspěšně. V současnosti sice juniorům patří páté místo se získanými osmi body, ovšem druhé Kralupy nad Vltavou jsou na dostřel pouhých čtyřech bodů. Pražanům se daří zejména herně, výsledkově ale v některých momentech pokulhávají. Což potvrdil i trenér juniorského týmu Petr Hrbek. „Spokojený jsem s hrou. Byť jsme v některých zápasech prohrávali, tak jsme týmy přehrávali, bohužel jsme ale nedávali branky,“ tak hodnotí trenér Hrbek dosavadní průběh kvalifikace. Dodává ale, že právě neproduktivita ve střelbě srazila jeho tým zejména ve třech utkáních, v kterých jinak dominovali. A to ho mrzí.

I tak ale udržuje v týmu pozitivního ducha, neboť i přes drobná zaškobrtnutí v průběhu nadstavby se daří Kobře naplňovat cíle, které si stanovili nejvyšší. „V této fázi je každý zápas strašně vyrovnaný a vypadá to tak, že nahoře bude Ústí a my se ho pokusíme dohonit,“ říká Hrbek o aktuálním tabulkovém vývoji.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová (hclitomerice.cz)

Na tom se shoduje i s kapitánem mužstva Šimonem Rosenbaumem. Ten si je sice vědom několika ztrát a lituje jich, zároveň ale burcuje svůj tým, že má před sebou ještě tři čtvrtiny nadstavbové fáze, čímž není stále nic ztraceno. Klíčovým aspektem je podle něj souhra týmu. „Bohužel v Litoměřicích jsme nenastoupili v plném počtu, hrálo nás jen třináct. Souhru ale hodnotím velmi kvalitně, týmová práce byla výborná a doufám, že v podobných výkonech budeme pokračovat, pochvaloval si Rosenbaum hru týmu při vysoké výhře svého týmu na půdě nevyzpytatelných Litoměřic.

Právě zápas proti litoměřickému Stadionu se juniorům vyvedl výtečně. Již v první třetině rozhodli utkání čtyřmi úspěšnými gólovými trefami. „Byl to opravdu úžasný vstup do zápasu, tak vysoké vedení jsme ani nečekali,“ zhodnotil úvod utkání Šimon Rosenbaum. Zbytek utkání už se sehrál o něco vyrovnanějším duchu. Velkou měrou do něj zasáhly přesilové hry, které Kobra využila hned třikrát. Není to ale žádné překvapení, právě přesilovky jsou jednou ze součástí tréninků juniorského týmu a každý vstřelený gól v nich tým ještě více nabudí. Z individualit lze vytáhnout výkon Mansúra Káninského a jeho hattrick do kališnické sítě.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová (hclitomerice.cz)

Pro hráče juniorského výběru je rovněž důležitá provázanost s A týmem. Ta v celku Kobry funguje velice dobře. „Do áčka se dostali Matyáš Hrubý, Richard Šeba či další, kteří s A týmem trénují. Spolupráce takhle funguje dobře. Pan Šeba si vytipovává některé hráče a zkouší je zakomponovat, což je pro hráče jistě pozitivní, chválí Petr Hrbek otevřenou možnost spolupráce nejstarší mládežnické kategorie se seniorským celkem ku prospěchu všech stran.

Povede se hráčům Kobry napodobit své o kategorii mladší svěřence a přivézt na branický stadion nejvyšší juniorskou soutěž? Šance jsou stále otevřené a Kobra je jistě jedním z favoritů. K tomu ale hráči potřebují vaší podporu, seznam nadcházejících utkání i dosavadních výsledků naleznete zde.


partneři klubu