19.12.2018

Kobra se chystá na Baník

Libor Kokoška

Branický celek v posledním domácím zápase roku přivítá sokolovský Baník. Kobra potřebuje nutně bodovat, navíc má se svými západočeskými soupeři nevyřízené účty. Ani jednou ze dvou pokusů totiž Kobra na Sokolov nestačila, poprvé dokonce schytala debakl 1:11. V druhém vzájemném utkání hráči Kobry těsně podlehli 3:2.

Baník je v letošní sezóně suverénní. Pouze s pěti prohrami a 57 získanými body se nachází na prvním místě skupiny Sever. Na druhé Klatovy mají náskok osmi bodů. Za zmínku stojí i těžko uvěřitelná statistika 121 vstřelených branek na 48 obdržených, více nastříleli už jenom hokejisté z Mostu. Baníkovci si drží 91% úspěšnost oslabení.

Hořkost první ligové porážky poznali hráči ze Sokolova až takřka měsíc po začátku soutěže, konkrétně v zápase s hokejovým celkem z Nymburka. Po zaváhání v nájezdech s Řisuty a těsné prohře v Klatovech se ale sokolovský parní válec na hokejový um znovu rozjel. Po devíti výhrách v řadě si na úvod prosince sokolovští hokejisté neporadili s Klatovy a tím nejtěsnějším rozdílem prohráli i ve Vrchlabí. Ze zápasů s Děčínem a Jabloncem Baník bral bez potíží tři body.

Do brány s nejvyšší pravděpodobností nastoupí David Fečo s úspěšností 89,62%. Záda mu kryje Petr Hruška. Mezi tahouny Sokolova patří Tomáš Rohan s 29 kanadskými body za deset gólů a devatenáct asistencí. S 25 body ho doplňuje Lubomír Kovařík, s devatenácti body se naopak prezentuje Jakub Vrána.

Kobra z posledních pěti utkání získala pouhé tři body. Teď si navíc drží sérii tří proher v řadě. Na postupové čtvrté místo tak opět ztrácí dva body. Čtvrtý Děčín v tomto kole doma pohostí šesté Řisuty.

související články


partneři klubu