22.12.2018

Poslední zápas roku je tady, Kobra jede do Kolína

Libor Kokoška

P R A H A – Kobru čeká poslední zápas letošního roku. Dva dny před Vánoci se totiž vydá do středočeského Kolína, kde je čeká důležitý zápas s Kozly. Případná výhra by branický celek mohla dostat na dostřel čtvrtému místu, prohra by naopak mohla zavinit propad na předposlední šesté místo.

Na stadion Kobry po vydařeném listopadu přišla herní krize, za celý prosinec se branickým hráčům nepovedlo získat ještě ani bod. Od poslední výhry v základní hrací době už uběhl měsíc, poslední body přinesla výhra na nájezdy s Klatovy 28. listopadu. Od té doby Kobra prohrála s Vrchlabím, Jabloncem, Nymburkem a naposledy Sokolovem.

Ale ani Kolín nezažívá úplně povedené období. Po famózní formě a řadě pěti vyhraných zápasů za sebou přišel menší propad. Středočechy zamrzí zejména prohry s hratelnými soupeři jako jsou Děčín, MOSTEČTÍ LVI nebo Klatovy. Důležitý mač v posledním kole s Nymburkem Kozli naopak zvládli.

Momentálně se tak nachází na třetím místě skupiny Střed se šestibodovou ztrátou na vedoucí Jablonec. Na nepostupová pozice naopak má středočeský celek náskok už dvanácti bodů.

Mezi silné stránky Kolína patří velká disciplinovanost, jsou totiž nejméně vylučovaným celkem ve skupině Střed. I defenzíva Kozlů pracuje více než dobře, průměrně totiž obdrží pouze 2,6 gólu na zápas.

V bráně Kolína pravděpodobně nastoupí Martin Sejpal, záda mu kryje Ondřej Martínek. V poli najdeme extraproduktivního Dominika Zumra, zkušeného Davida Šafránka, ikonu kolínského celku Josefa Malého nebo čtvrtého nejtrestanějšího hráče celé ligy Marka Němce.

Z posledního střetnutí Kobry a Kolína vzešel lépe hostující Kolín, který vyhrál 3:7.

Čtvrtý Děčín se utká s Dvůr Králové, Řisuty naopak čeká zápas se silným Jabloncem.

Zápas začíná v sobotu 22. prosince od 17:07!

související články


partneři klubu