02.01.2019

Kobra se pokusí utnout sérii pěti proher v Řisutech

Libor Kokoška

P R A H A – Nový rok je tady a s ním přichází i další zápasy 2. ligy. Kobru čeká ve čtvrtek klíčový zápas ve středočeském Slaném. Prohra by znamenala pád na předposlední šesté místo skupiny Sever, výhra by naopak mohla branický celek dostat na dostřel postupového čtvrtého místa.

Kobra se před sobotním derby s Letňany utká se středočeskými buldoky z Řisut. Branický celek s kobrou ve znaku nezažívá to nejúspěšnější období. Po velmi dobrém listopadu se pražským hokejistům nepovedlo v prosinci získat ani bod. Kobra teď tak drží sérii pěti prohraných zápasů v řadě. Momentálně jí patří páté místo skupiny Sever, na postupové čtvrté místo braničtí hokejisté ztrácí už šest bodů.

V Řisutech je situace podobná, buldoci jsou na šestém místě s 22 body. Na pátou Kobru ztrácí dva body, na postupový čtvrtý Děčín už bodů osm. Oproti ostatním celkům má navíc středočeský celek o odehraný zápas navíc. I buldokům se v prosinci nedařilo. Nakonec z toho byli tři body za výhru v Trutnově, na Dvůr Králové, Most, Klatovy, Vrchlabí, Děčín ani Jablonec Řisuty nestačily. Kobra se s buldoky potkala v uplynulé sezóně už dvakrát. Poprvé si odvážela ze Slaného prohru 6:3, napodruhé ale už braničtí hráči brali všechny tři body za domácí výhru 4:1.

Jedničkou buldoků je mladý David Stahl, záda mu kryje Jan Ilašenko. Oba dva jsou odchovanci kladenského hokeje.

V obraně Řisut hraje produktivní Václav Kolářík, tvrďák Jiří Dostál nebo střelec od modré Jakub Kučera. V útoku kraluje bývalý hráč Kobry Ondřej Krpata, který je s 24 body zároveň nejproduktivnějším hráčem buldoků. Doplňuje ho Matěj Kos s 22 body a trojku hráčů s více než 20 body uzavírá další kladenský odchovanec Petr Patyk.

Zápas začíná v 18:00 na zimním stadionu ve Slaném.

Velký soupeř Kobry v boji o čtvrté místo, Děčín, odehraje zápas s Bílinou.

související články


partneři klubu