08.01.2019

Zápas v Děčíne napoví účastníky play-off

Libor Kokoška

P R A H A – Klíčové utkání letošní sezóny je tady. Kobra vyjede do severočeského Děčína, kde se utká s tamními medvědi v důležitém zápase v boji o play-off. Děčín je momentálně čtvrtý a má na šestou Kobru náskok šesti bodů, podobně jako branický celek ale nemá ideální formu a zbytečně ztrácí body. Zápas začíná v 18:00.

Prohra by pro Kobru znamenala krok zpět do minulého týdne, kdy ještě před zápase s Letňany na čtvrté místo po sérii šesti porážek ztrácela devět bodů. Po víkendu je situace o něco lepší, Kobra dokázala ve vyrovnaném utkání zdolat Letňany 2:1, Děčín doma ve vyrovnaném zápase podlehnul Trutnovu 2:3. Výhra by naopak Kobru mohla posunout na páté místo a na tříbodový dostřel čtvrtého místa. Páté Řisuty totiž mají pouze o jeden bod více než Kobra, zápas 27. hraného kola už navíc mají za sebou.

Kobra v minulém zápase přerušila sérii šesti porážek, po nepovedeném prosinci a špatném vstupu do nového roku prohrou ve Slaném, konečně přišla tolik potřebná výhra. Mouček opět chytal výborně, prosadil se Nestrašil a Kasík.

V Děčíně se dobré výkony pravidelně střídají s těmi špatnými. Na začátku prosince doma Děčín nestačil na Nymburk, o týden později se už ale radoval z vítězství za dva body v Kolíně. Po porážce se silným Sokolovem a překvapivou prohrou doma s Letci, se medvědi radovali po velmi důležitém zápase v Řisutech, které jsou takový černý kůň čtvrtého místa. V posledním zápase roku byl na děčínské síly Dvůr Králové. Po Novém roce Děčín porazil Bílinu, minulou sobotu už ale po trefách Váchy, Chytráčka a Svobody Děčín prohrál utkání s Trutnovem.

V brance Děčína najdeme dlouholetou oporu Lukáše Lavingera, záda mu kryje zkušený Martin Volke.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelce Děčína je litvínovský Pavel Kordule, který za 26 zápasů nastřílel 21 gólů a rozdal 15 asistencí. V útoku mu asistuje veterán Michal Oliverius, který už načíná svou desátou sezónu v severočeském klubu. Nejproduktivnějším obráncem je zkušený Jan Kaltenböck.

související články


partneři klubu