16.01.2019

Kobra jede do Bíliny

Libor Kokoška

P R A H A – Kobru ve středu čeká zápas v severočeské Bílině. Pražští hokejisté zabojují o posun na čtvrté místo ligové tabulky skupiny Sever. Případná prohra by mohla znamenat propad na předposlední šesté místo a další komplikace v boji o poslední postupové čtvrté místo.

Kobra po nevýrazných výkonech a sérii proher v prosinci obrátila rub své hry. Na úvod nového roku si ve vyrovnaném utkání s Letci z Letňan díky nevšedním gólu Kasíka připsali důležité tři body a nastartovali tak sérii tří výher. Ta pokračovala klíčovou výhrou v Děčíne 4:7, kdy braničtí hokejisté přehráli svého soupeře a zaslouženě se dotáhli na dostřel čtvrtého místa. Krasojízdu Kobry zakončila výhra nad Dvůr Králové, současně navíc Děčín prohrál ve Vrchlabí, braničtí hokejisté se tak po dlouhé době opět dotáhli na čtvrté místo.

Bílina je na tom o něco hůře. Hokejisté ze severu Čech už zřejmě ztratili naději na postup do play-off 2. ligy a po zbytek sezóny tak zřejmě budou nepřímo bojovat s Letňany, aby nemuseli hrát baráž o sestup do krajských soutěží.

Bílinskou sérii dvanácti proher v řadě ukončila až překvapivá výhra 5:1 nad Nymburkem.

Bílinské brankoviště je přestupnou stanicí pro několik juniorských gólmanů z okolních měst. V brance se tak za uplynulou sezónu vystřídalo už devět brankářů, přičemž žádný z nich si nepřipsal dvouciferný počet startů.

Největší hvězdou bílinského útoku je Jakub Procházka, který s 22 góly a 16 asistenci je nejlepším střelcem i nahrávačem severočeského týmu. Doplňuje ho zkušený mostecký odchovanec Tomáš Urban nebo Ondřej Sýkora. Nejtvrdším hráčem Bíliny je s 60 trestnými minutami Petr Mašek.

Poslední vzájemné střetnutí Kobry a Bíliny dopadlo lépe pro hostující hráče ze severu Čech. Ty na branickém zimním stadionu zabojovali a po rozhodujícím nájezdu Šmejce brali dva body.

Hraje se 18:00 na zimním stadionu v Bílině.

související články


partneři klubu