08.02.2019

Vrátí Kobra Nymburku prosincovou porážku?

Vojtěch Martinek

Po středečním úspěšném výletu do Klatov nyní svěřence lodivoda Šeby čeká další venkovní utkání – tentokrát se představí na ledě Nymburka. Pokud by se jim podařilo uspět i zde, čistě teoreticky by se aspoň na nějakou dobu mohli v tabulce posunout před děčínské Medvědy, a vytlačit je tak z poslední postupové pozice do vyřazovacích bojů. Podaří se jim to?

Nymburští hokejisté si nevedou vůbec špatně. Aktuálně je najdeme na čtvrtém místě ve skupině Střed, přičemž pátý Trutnov na ně ztrácí dost nepříjemných osm bodů . Účast v play-off tak mají již takřka jistou. Navíc momentálně mají velmi slušnou fazónu – naposledy prohráli 12. ledna, když je zaskočil outsider z Bíliny. Od té doby si na své konto připsali šest vítězství v řadě, mimo jiné se jim povedlo skolit například i Jablonec nebo Vrchlabí. Braničtí tak před sebou mají dost nelehký úkol.

Obzvlášť si budou muset dát pozor na Jana Stehlíka. Dlouholetá opora středočeského celku dosud v letošním ročníku nastřílela celkem sedmadvacet branek, k nimž přidala ještě dvanáct asistencí. Celkem devětatřicet bodů z něj tak dělá nejnebezpečnějšího hráče Nymburka. V závěsu za Stehlíkem je pak Petr Josefus (14+19), produktivitě obránců kraluje zase Ondřej Kříž (3+22).

V brankovišti se pak Nymburští mohou spolehnout na Michala Kroftu. Dvacetiletý gólman, který byl do klubu zapůjčen z nedaleké Mladé Boleslavi, letos nastoupil už k rovným třiceti duelům, z nichž si odnesl průměr 3,12 inkasovaných branek na zápas. Třikrát se mezi tři tyče postavil osmnáctiletý David Mašek (prům. 4,00), sedmnáct minut pak ve středočeském brankovišti strávil Petr Sup.

První vzájemné střetnutí mezi Kobrou a jejím sobotním soupeřem nedopadlo pro Pražany nejlépe – Nymburk si tehdy z hlavního města odvezl tři body po výhře 4:2. Za domácí skórovali Kysela a Kasík, zatímco Moučka překonali Kačírek, Smejkal a Stehlík. Pár sekund před koncem vítězství hostujícího celku potvrdil zásahem prázdné branky Daniel Arnošt.

15. 12. 2018: HC Kobra Praha – NED Hockey Nymburk 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Kysela (Nestrašil, Hlinka), 45. Kasík (Šťastný) – 6. Kačírek (Mašek, Král), 22. Smejkal (Kříž, Rittig), 28. Stehlík (Eis, Arnošt), 60. Arnošt (Stehlík). Rozhodčí: Krenželok – Žídek, Ovsík. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:1. Diváci: 171. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Kobra Praha: Mouček – Semrád, Chalupa, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Šeba, Kysela, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šťastný, Hlinka.
NED Hockey Nymburk: Krofta – Kříž (A), Hroudný, Tržický, Mašek, Rittig, Knesl (A), Jirásek – Stehlík, Král, Kuzďas, Arnošt, Kolouch, Smejkal, Eis (C), Štěpánek, Kačířek.

související články


partneři klubu