12.02.2019

Den D nastává! Kobra má před sebou veledůležitý zápas s Děčínem

Vít Trubička

Patrně nejtěžší utkání v honbě za play-off čeká na branické hokejisty. Do Prahy totiž přijedou děčínští medvědi, se kterými Kobra bojuje o poslední postupové čtvrté místo. Severočeši jsou momentálně v mírné výhodě, nejenže mají o tři body více, ale také zápas k dobru. Ovšem Pražané jsou jistě odhodlaní je o body obrat a důležitý krok za návratem na čtvrté místo udělat.

Výkony medvědů jsou jako na lodi, místy se drží na výsledkových vlnách, jindy musí skousnout sérii porážek. Nedá se také říct, že by se Děčínu dařilo spíše doma nebo venku. V obou současně ztrácí pravidelně body. Od posledního duelu s Kobrou vskutku pravidelně, přesně jeden zápas vyhrají a další prohrají. Naposledy takhle Děčín vysoko přestřílel Letňany 13:3, čemuž předcházela prohra 0:4 s Kolínem.

Medvědi mají v kádru jednoho z nejlepších druholigových nahrávačů Michala Oliveriuse. Již čtyřicetiletý veterán ve službách Děčína má v letošní sezóně na kontě 31 gólových asistencí. Nejproduktivnější hráč Děčína je ale Pavel Kordule, jehož 25 gólů a šestnáct asistencí dá v součtu o jeden bod více, než kolik vybojoval Oliverius. Do jisté míry se jedná i o generační střet, neboť Pavel Kordule je o 21 let mladší než Michal Oliverius.

Proti Děčínu se Kobře v aktuální sezóně docela daří. Sice v úvodním utkání na ledě medvědů byli domácí úspěšnější, ve zbylých dvou zápasech ale dominovala Kobra. Nejprve v úvodu sezóny zlomila dlouhou nepříznivou sérii, když Děčín porazila 3:2, následně se přiblížila k Děčínu na čtvrtou příčku po výhře 7:4 na severočeské půdě.

Ovšem ani Kobra nedokáže najet na vítěznou vlnu. Po demolici Mosteckých Lvů následovala porážka od jabloneckých Vlků, načež dokázala Kobra zvítězit v Klatovech, aby v posledním zápase ztratila dva body v duelu s Nymburkem. Přeci jen ale branický tým sbírá trochu více body v domácím prostředí.

Navíc motivaci pro výhru bude mít jistě ohromnou. Vždyť v případě tříbodové výhry může Kobra medvědy dorovnat, což by jí zcela jistě pomohlo do lepší pozice v boji o nejlepší čtyřku. Proto potřebuje Kobra obrovskou podporu, dramatické utkání začíná na branickém zimním stadionu ve středu 14.2. přesně v 18 hodin.

související články


partneři klubu