28.03.2019

Vyjádření HC Kobra Praha z.s. k článku po utkání 7. třídy s Poděbrady

Tisková zpráva

Dne 16.3.2019 byl po odehraném utkání 7. třídy mezi týmy HC Kobra Praha a HC Poděbrady napsán otcem jednoho z poděbradských hráčů, panem Jehličkou, článek, ke kterému cítíme potřebu se oficiálně vyjádřit.

Nebudeme hodnotit názor pana Jehličky, že je protěžován syn pracovníka klubu na pozici strojníka. Nebudeme hodnotit ani to, že netrestáme syna za jednání jeho otce. Stejně tak necítíme potřebu se vyjadřovat ke směšné domněnce, že by rodiče kapitána měli v našem klubu mimořádné postavení.

Za složení týmu je zodpovědný vždy jen a pouze trenér daného mužstva, který se řídí pravidly danými ČSLH. O víkendu, kdy se hrálo zmíněné utkání, měli hráči 8. třídy volno a tudíž využil trenér 7. třídy možnosti doplnit hráče ročníku 2006 o čtyři hráče ročníku 2005, což mu pravidla soutěže umožňují. Ostatně stejně jako trenérovi soupeře, který nominoval ještě o jednoho hráče ročníku 2005 navíc. Tímto se ohrazujeme proti domněnce, že jsme snad tímto chtěli získat nějakou výhodu proti soupeři. Nehledě na to, že jsme podobně složený tým dokázali v předchozím utkání porazit čistě s hráči ročníku 2006.

K jednotlivým utkáním jsou rozhodčí delegování svým řídícím orgánem, a pokud pan Jehlička není spokojen s jejich výkonem, může podat na Svazu rozhodčích oficiální stížnost. Navíc když jeho synovi (dle jeho vlastního vyjádření) rozhodčí neustále škodí a neprávem jej vylučují ve většině utkání, je nasnadě se ptát, zdali není chlapec vylučován po právu. Sám otec zmiňuje v článku 4 osobní tresty, zřejmě od různých rozhodčích...

Závěrem našeho vyjádření bychom chtěli podotknout, že svědkem celého dvojutkání mezi HC Kobra Praha a HC Poděbrady byl regionální trenér ČSLH, který zcela jistě o tomto utkání podal zprávu.

Jako HC Kobra Praha důrazně odmítáme korupčnické jednání, a pokud by bylo zjištěno, že se kdokoli z našich trenérů či hráčů dopustil tohoto jednání v jakékoliv formě, bude mu okamžitě ukončena činnost v klubu.

související články


partneři klubu