25.04.2019

Souhrn sezóny: Muži nepostoupili do play-off, dorost udržel Extraligu

Libor Kokoška

P R A H A – Muži nepostoupili po vypjatém závěru základní části do play-off. Rezervní tým se po vyrovnané sérii se Žižkovem umístil na čtvrtém místě. Junioři v základní části ztratili pouze tři body, v nadstavbové části je už ale předstihlo Ústí nad Labem a Kralupy nad Vltavou. Dorostenci po další výborné sezóně končí předposlední, i příští rok se tak bude na branickém stadionu hrát Extraliga dorostu.

A-tým i přes vysoké očekávání nepostoupil do play-off. Na vině byla mimo jiné i dlouhá série bez získaného bodu v úvodu sezóny. Kobra nedokázala z osmi zápasů bodovat ani jednou, nakonec se tak do play-off díky jednomu bodu navíc podíval Děčín. Kobru v závěru sezóny trápily ztráty se slabšími soupeři. Nejproduktivnějším hráčem celé sezóny byl Viktor Nestrašil(16 + 28). Nejlepší střelec Tomáš Šťastný(20 + 16).

"Co se týká celkově sezóny, tak je smůla, že se nám podařilo získat o jeden bod méně než Děčínu a uteklo nám tímto play-off. Je to nedostatek těch utkání, které jsme měli zvládnout, speciálně utkání s Bílinou a Řisuty, " hodnotil po letošní sezóně lodivod branického celku Miloslav Šeba. "Pravdou je, že začátek sezóny se nám nepodařil," dodal nakonec.

B-tým nakonec po slušné základní části, kdy branická rezerva skončila na třetí místě, nestačil na TNP Praha v semifinále krajského přeboru mužů. Série o konečné třetí místo byla o něco vyrovnanější, nakonec ale tím úspěšnějším týmem byl ten žižkovský, který slavil vítězství na zápasy 2:0.

Junioři suverénně vyhráli základní část skupiny E, když z deseti zápasů rovnou devětkrát vyhráli. Vybojovali si tak postup do nadstavbové časti, ze které nakonec mohli bojovat o případný postup do juniorské extraligy. V nadstavbové části se nakonec junioři umístili na slušném třetím místě, první místo a postup do kvalifikace o extraligu jim utekl o čtrnáct bodů.

Dorostenci v další famózní sezóně udrželi s náskokem jedenácti bodů extraligové příslušenství. Díky skvělým výkonům tak uvidíme na branickém svatostánku pohlednou dorosteneckou extraligu i příští rok!

Starší žáci "A" nakonec skončili na posledním místě, starší žáci "B" nakonec kvůli horšímu skóre na předposledním pátém místě.

Ženy se nakonec v 2. lize žen umístily na slušném druhém místě, když skončily s dvanáctibodovým mankem za prvními Dračicemi z Karlových Varů. Na naší ženskou sekci v žádném případě nezapomínáme a respektujeme jí jako každou další součást našeho týmu!


partneři klubu