06.07.2019

Kobru čeká deset přípravných zápasů, doma přivítá Slavii a čínskou reprezentaci

Libor Kokoška

Branický celek načne novou sezónu přípravným duelem s Kozly z Kolína 8. srpna. V přípravě na nadcházející sezónu Kobra odehraje celkově deset utkání, jako jeden z prvních týmů se postaví proti čínskému výběru China Golden Dragon. Na závěr přípravy doma tradičně uvítá prvoligovou pražskou Slavii.

Hokejisty pražské Kobry čeká před ostrou sezónou náročná příprava. Během necelého měsíce totiž odehrají deset přípravných utkání. Přípravu zahájí domácím duelem s Kolínem 8. srpna. O tři dny později, tedy 11. srpna, přivítá Kobra doma Mostecké Lvy. Duel s celkem z Mostu bude o to peprnější, že oproti minulé sezóně se Kobra se Lvy v základní části 2. ligy už nepotká.

Následně branický tým doma přivítá ještě silný Nymburk a druholigového nováčka z nedaleké Příbrami. Stane se tak 14., potažmo 16. srpna. V úterý 20. vyjede Kobra na první venkovní přípravné utkání do Mostu. Následuje dvojutkání s Řisuty, nejdříve v Praze, o týden později ve Slaném, které bude proloženo atraktivním soubojem s exotickým nováčkem 2. ligy – čínskou reprezentací China Golden Dragon. Kobra by tak měla být jedním z prvních týmů, který se s čínskou hokejovou reprezentací utká. Zápas se odehraje na domácím stadionu Kobry a bude začínat v 17:00.

Na závěr přípravy čeká ještě branické hráče venkovní duel v Nymburku. Jako generálka hokejistům Kobry poslouží divácky atraktivní duel s prvoligovou Slavií. Ten se odehraje na stadionu Kobry 5. září od 17:00.

Příprava by měla sloužit zejména k zapojení nových hráčů do týmu a vyzkoušení nového herního stylu. „Chceme hrát efektivně, ne efektně – hrát týmově. Hráči nemůžou hrát na sebe,“ představil svou vizi před sezónou hlavní trenér A-týmu Miloslav Šeba. Do týmu zamířilo celkově sedm hráčů. Přestupové okno navíc ještě není zdaleka uzavřeno a je tak možné, že se soupiska Kobry o pár jmen ještě rozšíří.

V přípravě dostanou šanci i junioři, kteří tak budou mít možnost zabojovat o místo v sestavě na příští sezónu. „Zapracování juniorů do A-týmu je důležité pro budoucnost našeho seniorského hokeje,“ řekl pro klubový web majitel týmu a trenér Miloslav Šeba. “Zapojování juniorů do A-týmu má vůči předchozím sezónám vzestupnou tendenci,“ zhodnotil zapojování juniorů do běžného chodu A-týmu asistent trenéra juniorů Šimon Antončík.


partneři klubu